IZOLANKA POMAGALA VODITI MAMILARSKE POSLE MOŽU, KI JE V ZAPORU: V priporu so končali še štirje osumljenci z Obale (FOTO)

Kronika

Koprski kriminalisti so uspešno zaključili dve preiskavi mednarodne kriminalne združbe. V enem primeru je šlo za predelavo osebnih vozil tako, da so jim vdelali skriti prostor, v katerem so tihotapili mamila. Eden od članov združbe, ki je na prestajanju zaporne kazni v Sloveniji, je celo deloval iz zapora. Vodja združbe pa je bil ravno v času kriminalistične preiskave umorjen v Južni Ameriki.

Gre za obsežno preiskavo, ki so jo koprski kriminalisti vodili skupaj s italijanskimi kolegi.

Preiskovalci so ugotovili, da je združbo, ki je organizirala tihotapljenje večjih količin kokaina iz Južne Amerike v evropske države, vodil 31-letni Albanec. V Sloveniji je bil vodja združbe 39-letni Albanec, ki pa je trenutno na prestajanju zaporne kazni zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. Pri poslih mu je zato pomagala 36-letna partnerka doma iz Izole, slovenska državljanka.

Izolanka je skrbela za nabavo vozil s slovenskimi registrskimi oznakami, ki so jih člani združbe prepeljali na Nizozemsko. Tu so jih predelali tako, da so jim vgradili skrivni prostor za prevoz mamil. Del mamil je ob prihodu v Evropo končal tudi v Sloveniji, za kar je skrbela prav tako omenjena Izolanka.

31-letni Albanec, ki je bil vodja združbe v Južni Ameriki, je bil v začetku letošnjega leta ustreljen v eni od tamkajšnjih restavracij.

Italijanski preiskovalci so zasegli 80 kg kokaina in sedem kilogramov konoplje v skupni vrednosti 4,5 milijona evrov. V Italiji so v zaključni akciji prijeli 11 oseb, ki so državljani Italije, Albanije in Poljske.

BONUS VIDEO: Podrobnosti umora v Kobjeglavi, policisti v hiši zasegli večje količine prepovedanih drog

Koprski kriminalisti so na podlagi prikritih preiskovalnih ukrepov zbrali dokaze zoper 21 osumljencev, ki naj bi storili 179 kaznivih dejanj povezanih z mamili. Akcija je bila zaključena v začetku aprila letos. V Sloveniji je bilo prijetih sedem osumljencev, eden od njih je 39-letnik, ki je že na prestajanju zaporne kazni.

Na Obali in na Dolenjskem je bilo opravljenih sedem hišnih preiskav. Osumljenci so stari od 31 do 64 let, med njimi so tudi stari znanci policistov. Za vseh sedem je koprska preiskovalna sodnica odredila pripor.

Koprski kriminalisti so zasegli 20 g heroina, 2.300 g kokaina, 1.100 g konoplje in hašiša, avtomatsko puško M 70, 128 nabojev kalibra 7,62 mm, 30.000 evrov gotovine in več naprav za komuniciranje.

Med izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov so kriminalisti ugotovili, da na Obali deluje še ena kriminalna združba, ki je občasno sodelovala s prej omenjeno. Tudi njeni člani so oskrbovali ljudi na Obali z mamili, med kupci so bili tudi Italijani. Preiskavo so kriminalisti zaključili pred dnevi, ko so prijeli 35-letnika, 39-letnika, 38-letnika in 21-letnika. Vsi so slovenski državljani doma z Obale. Za tri je sodnica odredila pripor, eden je v hišnem priporu.

Zasegli so jim 402 g heroina, 2.080 g kokaina, 1.150 g konoplje, 500 g hašiša, 35.000 evrov gotovine in več naprav za komuniciranje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  27 .06. 2022 ob  07: 44
se strinjam z Ratmanom
cazzimperio  |  26 .06. 2022 ob  22: 31
Slovenska državljanka je šiptarka. Vse pa se je dogajalo v Istri.
Ratman |  26 .06. 2022 ob  08: 04
Vse legalizirati in regulirati, pobrati davke in onemogociti kriminal.
Piranež |  26 .06. 2022 ob  06: 38
Ha,ha,ha...so se ujeli ptički !! Take je treba RAKOJ..ne bom napisal KAJ....saj veste, kaj mislim. Zastrupljajo nam naše otrke...in za takšne je samo ena kazen !!
siviovcar |  25 .06. 2022 ob  09: 08
24
Pri poslih mu je zato pomagala 36-letna partnerka doma iz Izole, slovenska državljanka.ahahahaha
Piero Panin |  24 .06. 2022 ob  19: 00
-10
Zresni se in poisci si sluzbo za minimalno placo in dobrega sefa.