IZOLAN ŽIVEL 'OBKOLJEN' S KONOPLJO: Policisti zasegli 229 rastlin, težkih 78 kilogramov (FOTO)

Kronika

Izolski policisti so minuli teden v hišni preiskavi pri 43-letnem domačinu odkrili dva posebej prirejena prostora z opremo za gojenje konoplje in zasegli 229 rastlin te prepovedane droge. Osumljenca, sicer specialnega povratnika, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor.

Hišno preiskavo so policisti opravili v sredo, pri tem pa v nadstropju stanovanjske hiše odkrili dva posebej prirejena prostora z opremo za gojenje konoplje. Našli in zasegli so 229 sadik rastline ter večje število setov grelnih luči in ventilatorjev. Skupna bruto teža svežih rastlin je znašala 78 kilogramov, pri čemer policisti ocenjujejo, da bi teža posušenih rastlin znašala približno 20 kilogramov.

Izolana, specialnega povratnika kaznivih dejanjih s področja prepovedanih drog, so privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredila pripor. Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami kazenski zakonik predvideva kazen od enega do desetih let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
20 let tihozitja |  13 .12. 2021 ob  21: 18
Dilerji nocejo legalizacije...potem bodo zgubili biznis
kokodek |  13 .12. 2021 ob  15: 54
13
legalizacija pomeni kontrolo,nva delovna mesta, davek državi in konec dilerjem
Martin Kacur |  13 .12. 2021 ob  13: 52
-7
E moji Izoljani Perič, Simonovil, zdaj pa še to. Kaj se je vse zrnilo na vas
ManofSteel |  13 .12. 2021 ob  13: 32
15
LoooooL
Res me razumem folka v tej državi. A ne bi bilo bolj smiselno, da se legalizira do določene količine zabosebno rabo. Od tega bi imela država veliko več profita... in posledično bi se odstranili tej lenuhi od dilerjev iz naših ulic.