'IZJEMNA UČINKOVITOST': Maketa drugega tira še vedno ni odstranjena, izklopili niso niti ventilatorjev! (FOTO, VIDEO)

Koper

Teden je naokoli, sporna maketa drugega tira pa še vedno na mestu, kjer je bila – kljub zagotovilom, da jo bodo odstranili. Vse kar se je spremenilo v tem času, so zaprta vrata. Tudi elektrika je še vedno priklopljena, ventilatorji brnijo, kar meče novo, še eno slabo luč na učinkovitost pri projektu drugi tir.Vrata zaprta, elektrika še vedno priklopljena, ventilatorji delujoči. Takšna je slika po tednu dni, ko so na Direkciji RS za infrastrukturo zatrdili, da bodo od izvajalca zahtevali, da do ugotovitev agencije za varstvo konkurence (AVK) umakne maketo in prekine vse aktivnosti v zvezi z njo. Vse kar jim je uspelo v tem času narediti je, da so ponjavo zložili na tla in da še naprej skrbijo za polnjenje računa elektro distributerja – to je morda odgovor, zakaj je elektrika še vedno priklopljena oz. se tu poraja vprašanje, za koga se še vedno vrtijo ventilatorji?

Maketa drugega tira Divača-Koper je val razburjenja povzročila potem, ko so v javnost prišle informacije, da je bila preplačana. Izbrali so dražjega ponudnika Art Rebel 9. Prvi mož direkcije za infrastrukturo Damir Topolko je takrat dejal, da je pri izbiri izvajalca za izdelavo makete prišlo do napake. Pristojna komisija je pri izračunu uporabila program excel, pri čemer formule "niso bile ustrezno korigirane". Nato je javnost šokirala nova podrobnost, in sicer da je neizbrano podjetje RPS vendarle prišlo do posla, saj so pri izdelavi makete sodelovali kot podizvajalci.

Direkcija za infrastrukturo je nato agenciji za varstvo konkurence naložila, naj preveri, ali so bila ravnanja obeh ponudnikov pri javnem naročilu za izdelavo makete drugega tira skladna s predpisi. Od izvajalca so tudi zahtevali, da do ugotovitev AVK umakne maketo in prekine vse aktivnosti v zvezi z njo.

Po Facebooku kroži predloga kazenske ovadbe 

Do tega pa kot je razvidno z videa in s fotografij posnetih danes, še vedno ni prišlo. Medtem pa po družbenih omrežjih kroži predloga ovadbe zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in oškodovanja javnih sredstev zoper Topolka ter ostalih sodelujočih pri izbiri izvajalca in poziv, da jo državljani pošljejo policiji. Kot je na koncu zapisano, se zbuja sum dogovarjanja glede pridobitve posla.

Deli novico:

Naj se preimenuje |  22 .03. 2018 ob  18: 21
V muzej mafije.
Obljube |  22 .03. 2018 ob  17: 26
Kar je vlada obljubila je naredila..tako da jim ni kaj očitat .Podjetje 2TDK je naredila drugi tir in ga imamo.Očitno jih mi nismo razumeli da gre samo za maketo.Kaki bebci smo mi.Kaj pa lahko naredi tako državno podjetje s tremi zaposlenimi?Ja ,maketo.Upam ,da mi lahko kdo odgovori kdo plača 24 urno varovanje te megle?
Costa Crociere |  22 .03. 2018 ob  12: 47
Ko pride naslednja mega ladja polna turistov, jim pokažite to atrakcijo.
turizem |  22 .03. 2018 ob  11: 36
turistični delavci bi morali zagrabiti to izjemno pridobitev in voziti ljudi na ogled.
muffa |  22 .03. 2018 ob  11: 34
maketa je vir zaslužka: za izdelovalce, za naročnike, za varnostnike,

ljudje smo z maketo notranje bogatejši !!!!

sicer pa, treba je nekako porabiti prispelih 44 milijonov sredstev iz EU....
xxl |  22 .03. 2018 ob  10: 50
Tudi reklama na radiu kp je še vedno... Itak plačamo mi... To je odnos te države do nas, do denarja, do vsega...
2SDK |  22 .03. 2018 ob  10: 10
Novi naslov sedeža 2TDK:

2TDK
Črni kontejner 1
Koper
2SDK |  22 .03. 2018 ob  10: 09
To črno škatlo spremenite v novi sedež 2TDK.
Več si itak ne zaslužijo.
varnostik |  22 .03. 2018 ob  09: 55
Pri taverni ves dan varnostniki budno varujejo ta objekt. Sedijo v avtu, se dolgočasijo .....skratka dodaten strošek za ta velik projekt.
@bivši ips |  22 .03. 2018 ob  08: 31
Si malo mona ti. Luški so rušli cerarja boli njih za 2. tir.
Bivsi ips |  22 .03. 2018 ob  07: 49
-2
Zakaj luski ne grejo protestirat?zgeda da ne rabijo drugega tira.
2SDK |  22 .03. 2018 ob  06: 39
Cerar je spokal in sedaj jih vse skupaj prav boli k... za ta drugi tir.
2TDK bo še en par let kasiral.
Nato se bo nekdo drugi spomnil neki nov projekt in gremo dalje.
1