IZBRALI OSEBNOST PRIMORSKE ZA LETO 2020: To je postala zdravnica Nevenka Mlinar

Koper

Osebnost Primorske za leto 2020 je postala splošna zdravnica Nevenka Mlinar. Zdravnica iz Deskel je prvopodpisana pod zahtevo slovenskih zdravnikov in zobozdravnikov ter zdravniške zbornice proti nadaljnjemu obremenjevanju okolja in ogrožanju zdravja v srednji Soški dolini. Njenemu pozivu se je v pismu javnosti pridružilo že več kot 300 zdravnikov.

Foto: AR

Mlinarjeva opozarja, da so zdravstvene posledice pretekle proizvodnje azbestno cementnih izdelkov na tem območju zelo težke. Pojavljajo se tako pri nekdanjih zaposlenih kot pri prebivalcih širše okolice cementarne Salonit Anhovo. V ambulanto Mlinarjeve v Desklah prihajajo bolniki s številnimi zdravstvenimi težavami zaradi nekdanje izpostavljenosti azbestu. Med najhujšimi je mezoteliom, rak, pri katerem je preživetje krajše od leta in pol.

Azbest je sicer stvar preteklosti, vendar Salonit Anhovo zdaj načrtuje povečati količine odpadkov za sosežig. To pa je zaskrbljujoče, opozarja Mlinarjeva.

Osebnost Primorske je zdravnica Nevenka Mlinar! Nevenka Mlinar je prva, ki je dvignila glas proti nadaljnjemu...

Posted by Radio Koper on Saturday, January 16, 2021

Radio Koper, dnevnik Primorske novice, Primorski dnevnik in Deželni sedež RAI za Furlanijo Julijsko krajino in TV Koper - Capodistria so letos že šestnajstič zapored razglasili osebnost Primorske. Letos je prireditev zaradi epidemije covida-19 potekala v radijskem studiu Hendrix in televizijskem studiu v Kopru, so še sporočili iz RTV Slovenija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija