IZ BOSNE V MÜNCHEN POD POKROVOM MOTORJA PRIPELJAL MODRASA: Na koncu poti ga je toksikolog zastrupil

Svet

Naravnost bizarno je, kar se je pripetilo bosanskemu državljanu, ki se je v domačem kraju Živinica odpravil na pot proti Nemčiji, kjer živi zadnja leta, pri tem pa je s seboj na 1.000 km dolgi poti pripeljal – verjeli ali ne – modrasa.

Bosanski državljan živi v Münchnu, zgodbo pa je bosanskim medijem zaupal njegov brat:

"Že dolgo let živi v Münchnu. Bil je na obisku v rodni vasi Kuljan v okolici kraja Živinica. Ko se je vrnil v Nemčijo, je imel kaj videti. Pod pokrovom motorja je našel modrasa."

Možakar je prevozil 1.000 km in prečkal štiri državne meje. Ko je doma odkril modrasa, je poklical policijo in gasilce.

Območja, kjer živi modras.

"Nad živaljo so bili navdušeni, saj kaj takega še niso videli. Vendar živali niso mogli dobiti iz avtomobila niti gasilci, zato so poklicali mestnega toksikologa, ki je notranjost avtomobila posul s strupom in dejal, da bo kača čez tri ure umrla. Tako se je tudi zgodilo," je opisal za medije.

V Nemčiji naj ne bi pomnili takšnega dogodka, saj pri njih modrasi ne živijo, poroča Dnevni avaz. Bosno je možakar obiskal konec maja in v začetku junija, vreme takrat je bilo spremenljivo, zato vse kaže, da se je kača na določeni lokaciji med povratkom neopaženo zavlekla pod avtomobil in tako prišla do Nemčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija