ITALIJO JE STRESEL MOČNEJŠI POTRES: Žarišče v bližini pokrajine, ki je bila pred 10 leti že prizorišče uničujočega potresa

Svet

Osrednjo Italijo je nocoj stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 4,4, poročajo tuje tiskovne agencije. Žarišče je imel okoli 130 kilometrov jugovzhodno od Rima, v bližini mesta Balsorano v pokrajini L'Aquila, ki je bila pred 10 leti že prizorišče uničujočega potresa. Zaenkrat poročil o škodi ni.

Na območju so sicer pogosti potresi. Avgusta 2016 je v potresu z magnitudo 6,2 v kraju Amatrice umrlo skoraj 300 ljudi. Več kot 300 smrtnih žrtev je aprila 2009 zahteval tudi potres v L'Aquili, ki je območje stresel z magnitudo 6,3.

Potres je območje stresel okoli 18.30. Italijanski seizmološki inštitut INGV je magnitudo ocenil na 4,4, središče potresa pa je bilo na globini 14 kilometrov pod površjem.

Italijanska agencija za civilno zaščito je sporočila, da zaenkrat niso prejeli nobenih poročil o poškodovanih ali povzročeni škodi. So pa potres čutili tudi na območju Rima in Neaplja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija