ITALIJANSKA POLICIJA Z OBSEŽNO RACIJO PROTI MAFIJI: Za zaščito so morali plačevati celo pogrebniki (VIDEO)

Svet

Italijanska policija je danes izvedla obsežno racijo proti mafijcem v kraju Foggia na jugozahodu države. Izdanih je bilo 40 zapornih nalogov proti osumljencem številnih kaznivih dejanj, od kriminalnega združevanja, izsiljevanja, oderuštva in preprodaje mamil, je sporočila policija.

Foggia je bila v zadnjem času prizorišče več nasilnih dejanj lokalne mafijske skupine, ki se imenuje Societa foggiana. Skupina je še posebej agresivna in nasilna že zadnja tri leta, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Zaenkrat je bilo po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa prijetih 38 osumljencev. "Mafija v Foggii je postala prvi sovražnik države," je sporočil državni tožilec proti mafiji Federico Cafiero de Raho.

Pojasnil je, da so od nekega mafijskega umora v avgustu 2017, s katerim so se začeli številni krvavi dogodki, prijeli že okoli 400 ljudi v približno 60 operacijah proti mafiji.

Danes so racije izvedli proti trem glavnim kriminalnim družinam, ki tvorijo Societa foggiana. Ti trije klani so vpleteni v medsebojne spopade, a hkrati tudi sodelujejo pri širjenju vpliva in izvajanju njihovih pravil na ozemlju.

Nobenemu gospodarskemu sektorju ni bilo prizaneseno pred mafijskim izsiljevanjem, je še sporočila policija. "Za zaščito" so morali plačevati vsi, od kmetovalcev in predelovalcev hrane, do lastnikov lokalov, gradbenikov in celo pogrebnikov, še navaja dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija