ITALIJANSKA POLICIJA PREPREČILA TRAGEDIJO: V Neaplju aretirali štiri pripadnike domnevne neonacistične skupine (VIDEO)

Svet

Italijanska policija je danes v Neaplju razbila domnevno neonacistično skupino. Pri tem so aretirali štiri osebe, ki naj bi načrtovale nasilna dejanja, med drugim napad na vojašnico karabinjerjev. Zagovarjali naj bi rasistične ideje in imeli stike s skrajnimi skupinami v tujini, med njimi z ukrajinskim bataljonom Azov, je sporočila policija.

Četverica Italijanov naj bi se navdihovala pri skupinah belih supremacistov, zanikala holokavst in zagovarjala nov svetovni red s nacifašističnimi elementi ter pozivala k rasni diskriminaciji, je sporočila policija.

Osumljenci pripadajo subverzivni neonacistični skupini, imenovani Hagalov red (Hagal je ena od run v starogermanski runski abecedi; op.p.) in so načrtovali 'nasilne akcije' proti državljanom in policiji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa sklicujoč se na pravosodne vire. Imeli naj bi neposredne stike z drugimi skrajno desnimi organizacijami, med njimi tudi z ukrajinskim bojnimi skupinami, kot je bataljon Azov in skupina Pravi Sektor.

Tgr Rai Campania @TgrRaiCampania L'Ordine di #Hagal progettava un attentato contro la caserma dei carabinieri di...

Objavil/a Associazione Nazionale Carabinieri Sezione Carsoli AQ dne Torek, 15. november 2022

Osumljeni so se udeleževali tudi urjenja v bojevanju in ravnanju s strelnim orožjem v tujini. Četverica osumljenih je bila predmet preiskave že lansko leto, še navaja Ansa.

Eden od osumljencev, ki ga iščejo italijanski pravosodni organi, je trenutno v Ukrajini, preiskava pa je pokazala, da je bil v stiku z bataljonom Azov, ki sodeluje v boju proti ruski agresiji v Ukrajini.

Policija je ob aretacijah zasegla tudi večjo količino propagandnega materiala, nabojev, orožja in vojaških oblačil. V več italijanskih mestih so opravili 26 hišnih preiskav, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  15 .11. 2022 ob  22: 42
Samo vi se naprej uvazajte te zadekance, nasim upokojencem pa ne dajto dostojne pokojnine pa boste videli kako se bo tudi nasi mladininprej ali slej strgalo!