ITALIJANKO DOBILI ZADETO ZA VOLANOM: Policisti so jo odpeljali domov

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 13. maja popoldne, na območju Prvačine ustavili 32-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italije in ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je italijanska voznica odločno odklonila.

Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja; kršiteljica si je po zaključenem postopku s policisti zagotovila prevoz domov. Zoper njo bo podan obdolžili predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica ponovno opozarjajo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče.

Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo  človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju ipd., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  15 .05. 2020 ob  10: 04
Ni bila Italijanka. Italijanke ne pijejo. Lp