ITALIJANI NISO BRUSELJSKI "CUCKI": Podpisali dogovor z Rusi za masovno licenčno proizvodnjo Sputnika V

Svet

Italija je z Rusijo podpisala pogodbo za začetek proizvodnje cepiva Sputnik V. Prve serije naj bi dobili junija. Ob tem dodajajo, da bo celotno proizvodnjo v domovini nadzorovala Italija sama.

Dogovor sta podpisala Ruski naložbeni sklad, ki financira proizvodnjo in distribucijo cepiva Sputnik V, ter italijanska družba Adienne Srl. Gre za družbo iz severne italijanske province Monza e Brianza, ki je del švicarske skupine Adienne Pharma & Biotech.

Italija je bila ob izbruhu pandemije koronavirusa pred letom dni ena najbolj prizadetih držav na svetu. Imeli so več kot 3 milijone potrjenih primerov okužbe in skoraj 100.000 smrtnih primerov povezanih s covid-19. S pogodbo z Rusi računajo, da bodo rešili problem s pomanjkanjem cepiva v Italiji.

Po podatkih raziskav, ki jih je objavila medicinska revija The Lancet, je učinkovitost cepiva Sputnik V kar 91,6-odstotna. Pogovori za dobavo tega cepiva naj bi potekali tudi z Nemčijo in Francijo.

Italijani se pritožujejo zaradi pomanjkanja cepiv proizvajalcev Pfizer, Moderna in AstraZeneca, ki so zaznamovali začetek cepilne kampanje v EU. Želijo si biti samozadostni pri oskrbi s cepivom. Sputnik V so do sedaj uporabili v 45 državah, med drugim v Indiji, Braziliji, Južni Koreji, na Kitajskem in drugod, kjer že poteka proizvodnja omenjenega cepiva izven Rusije.

Kot navaja portal RT, so učinkovitost cepiva potrdile že mnoge ugledne organizacije in institucije, a se zdi, da se EU ne mudi z odobritvijo. Evropska agencija za zdravila (EMA) je začela s pregledovanjem Sputnika V šele v začetku tega tedna, kritiki pa razloge za počasnost vidijo v politiki.

A kot pravijo Italijani, jim je zelo pomembno, da je cepivo učinkovito in varno, ni jim pa pomembno iz katerega dela sveta prihaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  09 .03. 2021 ob  17: 07
-2
Spet en navaden fake news.
Nalsov začne z Italijani niso bruseljski cucki, podpisali itd.
Sploh ni res, da je Italija podpisala nek dogovor z Rusi.
Podpisala jo je privatna italijansko-švicarska firma.
Ta zadeva nima popolnoma nobene veze z samozadostnostjo Italije s cepivi.

Škodljiv in tendenciozen članek , ki meša hruške in jabolke z namenom diskreditacije Evrope kot institucije.
Sicer pa raje poizvedite koliko Rusoiv se je do danes cepilo s Sputnikom.
Ostali boste razočarani.