ISTRSKI ŽUPANI PRI INFRASTRUKTURNEM MINISTRU ENOTNI: Prioriteta je izgradnja hitre ceste od Kopra do Dragonje (FOTO)

Slovenija

Pri ministru za infrastrukturo so včeraj sedli za isto mizo štirje istrski župani. Glavna tema pogovorov je bil časovni načrt izgradnje srminske, bertoške in šmarske vpadnice, predvsem pa so enoglasno rešili dilemo, ali ima pri izgradnji prednost hitra cesta med Jagodjem in Lucijo, ali je potrebno prednost dati izgradnji hitre ceste med Koprom, Šmarjami in Dragonjo.

Srečanja pri infrastrukturnem ministru Jerneju Vrtovcu so se udeležili ankaranski župan Gregor Strmčnik, koprski župan Aleš Bržan, izolski župan Danilo Markočič in piranski župan Đenio Zadković.

"Naša skupna ugotovitev je bila, da je potrebno dati prioriteto izgradnji hitre ceste Koper – Šmarje – Dragonja, ki še ni prostorsko umeščena. Bili smo si enotni, da je potrebno pospešiti postopke, da se čim prej sprejme akt in da se gre v izvedbo, ker bo to omogočilo preusmeritev tranzitnega prometa proti Hrvaški že pred Koprom," je povedal izolski poslanec Gregor Perič, ki se je prav tako udeležil sestanka na infrastrukturnem ministrstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  10 .03. 2021 ob  09: 36
10
Kdaj je že bila to prioriteta. Lani in predlani so naši župani izjavljali, da je prioriteta oskrba s pitno vodo. Kar se tiče vode niso naredili nič in zdaj je prioriteta cesta. Stavim, da se do občinskih volitev ne bo zgodilo prav nič. Koprski župan je vsaj realiziral nekaj projektov, med njimi zelo lep park med Koprom in Semedelo, ostali trije pa samo spijo, razen Genia, ki asfaltira preko krasnih kamnitih tlakovcev.