ISTRSKI TURIZEM GRE V SMERI BUTIČNEGA: Naložbe napovedane tudi v večjih hotelih

Piran

Kljub nejasnostim glede usode oz. združevanja turističnih družb se tudi v tem letu nadaljujejo naložbe v hotelsko infrastrukturo v slovenski Istri. Med njimi velja izpostaviti prenovo San Simon Resorta v Izoli in nov butični hotel v Portorožu. Prebuja se tudi podeželje, saj v Ospu nastaja štirizvezdični penzion.

Ob zaključeni finančni sanaciji Hotelov Bernardin in prenosu delnic Istrabenz Turizma na Družbo za upravljanje terjatev bank postajajo jasnejši obrisi bodočega državnega turističnega holdinga. Čeprav je še težko napovedati, kako bo to vplivalo na turistično panogo na slovenski obali, pa tudi letos ne manjka naložb v hotelsko infrastrukturo.

Če v Hotelih Bernardin, ki imajo na obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, po nedavno zaključeni finančni sanaciji zdaj za konec leta napovedujejo vlaganja v prenovo hotela Histrion in bazenskega kompleksa Laguna Bernardin Morski park, pa so celovito prenovo dočakali v San Simon Resortu.

Omenjeni kompleks je prav od Hotelov Bernardin, ki ostaja njegov upravljavec, prevzela družba Hotelske nepremičnine in v prenovo vložila 1,8 milijona evrov. V hotelu Haliaetum in depandansi Sirena so pri tem skupaj obnovili 78 sob in pridobili deset novih. V hotelu Haliaetum so poleg sob prenovili tudi notranji bazen, recepcijo, restavracijo, bar, otroški kotiček, delno pa posodobili tudi glavno restavracijo. Lotili pa so se tudi prenove zunanjih površin.

V Izoli so prav tako bogatejši za nov štirizvezdični hotel v samem mestnem središču, saj je Hotel Marina pridobil dodatno zvezdico.

Novosti napovedujejo tudi v Adrii Ankaran. Tamkajšnji resort je zasijal v novi podobi, ki jo bodo podrobneje predstavili prihodnji teden, ko bodo med drugim uradno odprli centralno restavracijo na plaži in nov otroški igralni park.

Eurotas Hoteli so medtem v Portorožu poskrbeli za celovito prenovo Hotela Marita, ki je z novim izgledom dobil tudi novo ime, Boutique Hotel Portorose. Kot so navedli za STA, so rdeča nit hotela vrtnice, tako v izgledu kot tudi v ponudbi. Tako so želeli ponuditi celovito ponudbo za gosta, ki si na oddihu želi tako nekaj razgibanih aktivnosti kot tudi kvalitetnega počitka, gastronomske in wellness ponudbe.

Butični hotel so energetsko sanirali, izvedli vsa redna in nujna vzdrževalno investicijska dela, osvežili pa so tudi izgled in poskrbeli za nov interier v sobah.

V teku je še vzdrževanje okolice, ki se bo periodično izvajalo skozi celo leto na podlagi letnega časa s ciljem, da bo park in predverje hotela ponujal osveženo, sodobno, a še vedno cenovno dostopno gostinsko ponudbo, namenjeno tudi širši okolici, predvsem domačinom ter dnevnim gostom in ne zgolj gostom hotela.

Investicije sicer še niso povsem zaključene, saj bodo v naslednjih mesecih izvajali še nekaj dodatnih projektov in procesov, ki bodo zaokrožili končno podobo. V Eurotas Hotelih, ki so omenjeni hotel prevzeli lani poleti, so ob prenovi v primerjavi z lani že beležili tudi nekoliko hitrejši porast gostov.

Pod Kraškim robom v Ospu pa nastaja štirizvezdični penzion Hiša Majda. Kot je za STA pojasnil Aleš Piščanc, se bodo namreč za začetek ukvarjali le z gosti svoje nastanitve in ne načrtujejo takoj pričetka z restavracijo. Koncept je butični, višji nivo nastanitve in gastronomije v zelenem okolju in sproščenem vzdušju. Ponujali bodo sedem sob kategorije štiri zvezdice, z jedilnico in odprtim kaminom, barom, manjšo vinoteko ter zunanjim ogrevanim bazenom. Za hišo urejajo tudi vrt za potrebe svoje kuhinje. Trenutno so še v fazi prenove, prve goste pa bodo predvidoma sprejeli s prvim julijem.

Celotna investicija je vredna okoli 1,1 milijona evrov, v letu 2020 pa načrtujejo razširitev ponudbe z wellnessom in dodatnimi sobami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Atari |  20 .04. 2019 ob  19: 31
Obupno kolk dreves so posekali za "butični" izgled bivše Marite. Arhitekt je verjetno popolnoma odtujen od vsakršne naravne lepote. Prava škoda. To kličejo "vzdrževanje okolice". Kje smo še mi - nekje na severu sploh dovoljenja ne bi dobili za takšno "super idejo".