ISTRSKEMU ŽIGOLU DOKAZALI GOLJUFIJO: Nekdanjima ljubicama bo moral plačati, sicer gre v zapor

Istra

Že nekajkrat smo pisali o istrskem žigolu Enverju Veliću, ki je ogoljufal svoji nekdanji ljubici iz Gorenjske in Ljubljane. Sedaj je zadeva na sodišču dobila epilog. Plačati jima mora več kot 16.000 evrov, v nasprotnem primeru gre v zapor.

Enver Velić

67-letnik iz Nove vasi pri Poreču je svoji dve nekdanji ljubici okoli prinesel z goljufijo. Najprej ju je omrežil, nato pa si je od njiju postopoma sposojal denar. Obema je natvezil, da kupuje parcelo. Denar sta mu poleg tega posodili tudi za druge stvari, med drugim za plačilo pregleda njegove bolne mame, ki je bila takrat že nekaj let mrtva in nov Mercedesov znak, ki naj bi mu ga ukradli v Ljubljani, pred blokom njegovega “prijatelja” Tadeja Hrušovarja, pišejo Primorske novice.

Novogoriško sodišče ga je zaradi goljufije obsodilo že novembra 2015, a je bila sodba razveljavljena, ker naj sodišče ne bi dovolj jasno ugotovilo obtoženčeve identitete. Nato pa so preverili vse njegove hvale o njegovem statusu in bogastvu. Maja lani je sodišče potrdilo, da gre za goljufa, sodba pa je letos februarja po zavrnitvi pritožbe postala pravnomočna.

Ugotovili so, da njegove hvale niso resnične. Tako je postalo znano, da nima stalnega bivališča v Nemčiji. Po podatkih tajskega Interpola ni nikoli stopil na tajsko ozemlje. Ne prejema niti nemške niti hrvaške pokojnine. Njegovemu očetu ni bilo ime Slavko, ampak Ejub. Nikoli ni hodil na pomorsko šolo v Bakar, niti ni obiskoval pomorske fakultete na Reki, kaj šele da bi ju dokončal, dodaja časnik. To pa je bilo le nekaj stvari, ki jih je moški natvezil in so se izkazale za neresnične.

Obtoženi se ni strinjal niti z datumom smrti svoje lastne matere. Rekel je, da ni bil nikoli obsojen, čeprav je bil zaradi ponarejanja listin obsojen v Kranju, zaradi groženj pa dvakrat v Pulju. Se je pa na sodišču pohvalil, da ima na svojem računu v Nemčiji 620.000 evrov, a izpiska ni hotel izročiti sodnici. Ko mu je predstavila odgovor hrvaškega ministrstva za finance, da ima odprt račun pri Privredni banki v Zagrebu, je dejal, da je res imel nek račun na Hrvaškem, vendar ne na svoje ime, ampak na ime neke Slovenke iz Izole, še pišejo Primorske novice.

Sojenje je sedaj dobilo epilog. Zaradi kaznivega dejanja goljufije je dobil leto dni zaporne kazni, v kolikor v enem letu ne bo vrnil sposojenega denarja, in sicer 3150 evrov Gorenjki in 7420 evrov Ljubljančanki ter še 5800 evrov obresti. Poleg tega v treh letih ne sme storiti novega kaznivega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  29 .03. 2019 ob  15: 26
naivnost
bubobubo |  28 .03. 2019 ob  11: 00
vedno se sprašujem, kako so lahko ženske tako naivne, dovolj, da vidijo nekega "kul tipa" in že mu vržejo denarnico pred noge, ojej
Nevem |  28 .03. 2019 ob  10: 30
Me zanima kolko bojo dobile tiste ženske kazni ... če jo bojo sploh.