ISTRAN BABY LASAGNA VISOKO NA EVROVIZIJSKIH STAVNICAH: Je 'Rim Tim Tagi Dim' tudi vaš favorit? (ANKETA)

Istra

Zmagovalec letošnje Dore, tekmovanja za izbor za Evrovizijo na Hrvaškem, je 28-letni glasbenik Marko Purišić iz Umaga, bolj znan kot Baby Lasagna. Zmago je posvetil svoji družini, za pesem Rim Tim Tagi Dim je prejel 74 točk s strani žirije in 247 točk z glasovi publike. Danes so se hrvaški mediji na široko razpisali o tem, da so "najbolj neslavni ljudje na Hrvaškem danes zjutraj glasbeni strokovnjaki Hrvaške televizije (HRT), ki so konec lanskega leta sedeli v žiriji in izbirali pesmi, ki bodo tekmovale na Dori 2024". 28-letnik se je prvotno znašel na rezervni listi in na Dori ne bi nastopil, če od tekmovanja ne bi odstopila pevka Zsa Zsa. Tukaj so imena 'neslavnih' žirantov.

Pevka Zsa Zsa je januarja odstopila od tekmovanja in kmalu je postalo znano, da bo namesto nje nastopila rezerva Baby Lasagna. Slednji je sinoči zbral več točk občinstva kot vsi ostali glasbeniki skupaj, Hrvaška pa se je znašla na drugem mestu evrovizijskih stavnic.

Člani žirije, ki je konec lanskega leta Baby Lasagno uvrstila na rezervno listo, so: predsednik žirije Željko Mesar, glasbeni producent Igor Geržina, urednik programskega kanala HTV 4 Dražen Miočić, urednik glasbenih vsebin na Hrvaškem radu Robert Urlić, predsednik OGAE Hrvaška (Hrvaško evrovizijsko združenje) Tomislav Krizmanić in glasbena urednica glasbenih vsebih Hrvaškega radia Ema Gross.

Pesem Rim Tim Tagi Dim je dobila 247 točk občinstva, drugi favorit publike Alen Đuras pa 27 točk. 24 točk so dobili Let3, Vinko pa 23. Največ točk, 74, je Baby Lasagna dobil tudi od žirij, ki so glasovale iz Zagreba, Splita, Rijeke in Osijeka ter štiri mednarodne žirije iz Nemčije, Italije, Ukrajine in Islandije.

Evrovizijske stavnice so mu izredno naklonjene in mu napovedujejo visoko uvrstitev. Od mednarodne žirije, razen islandske, sicer ni prejel točk, zato so nekateri evrovizijski oboževalci na družbenih omrežjih to interpretirali kot namig, da se želijo znebiti najmočnejše konkurence.

Za Purišića to ne bo prvo potovanje na Švedsko, nazadnje je bil tam z avtodomom. Kot je povedal, bo tokrat potoval z letalom. Pa še to, med letošnjimi evrovzijskimi predstavniki mu je najbolj všeč slovenska Raiven.

Kaj pa vi menite o njegovi skladbi in nastopu? Menite, da ima dejanske možnosti za zmago na evrovizijskem odru? Vaše mnenje nam sporočite v spodnji anketi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija