INTERVJU: Kristijan Cerovac, GZOP, brez dlake na jeziku (VIDEO)

Piran

Na letošnjih volitvah stranka Gibanje za občino Piran (GZOP) nastopa s kandidatom za župana Kristijanom Cerovcem. Po 'hladnem tušu', ki so ga doživeli po zmagi na zadnjih lokalnih volitvah pred štirimi leti, ko je župansko mesto zasedel Đenio Zadković, nato pa iz stranke izstopil, si želijo iti naprej in se ponovno zavzeti za spremembe v piranski občini.

"Ni več časa za podoživljanje izdaje, ki si jo je privoščil župan. Gremo naprej! Jaz dajem besedo, da se bom držal svojih načel, ki so naša … načela GZOP, in prav z ekipo strokovnih ljudi, ki so nam še vedno privrženi, uresničil to, kar si občani želijo – odpreti občino za vse in predvsem za ljudi," pravi piranski županski kandidat Kristijan Cerovac.

V GZOP zagotavljajo, da se bodo prioritetno zavzeli za sprejem rebalansa občinskega proračuna, ki bo zagotovil namenski sklad sredstev za potrebe socialnih transferjev. Sledijo pripravljalna dela in zagon postopkov za sprejem občinskega prostorskega načrta (OPN). "Nujno potrebno je najti ekonomsko upravičena sredstva za vrtec v Luciji. Nikakor ne pristanemo na napoved investicijskega programa v vrednosti 18 in več milijonov evrov, ker je to norčevanje in absurd," poudarja Cerovac.

Celoten intervju si poglejte v spodnjem videoposnetku.