HUDI OČITKI LETIJO NA HRVAŠKO POLICIJO: Slekli 16-letnega migranta, nalili vodo in spustili elektriko

Kronika

O grozljivem mučenju prebežnikov poročajo danes hrvaški mediji, ki povzemajo ugotovitve srbske Komisije za begunce in migracije. Hrvaški obmejni policisti naj bi brutalno pretepli mladoletnega Afganistanca, rojenega leta 2003, ki so ga prijeli, ko je poskušal s skupino 16 prebežnikov prečkati mejo.

Fotografija je simbolična.

Kot je povzel ugotovitve komisije srbski portal N1, je "deček preživel hudo fizično in psihično torturo hrvaških državnih organov. Izločili so ga iz skupine migrantov, pretepli na meji, nato pa so ga zaprli v prostor, kjer so ga pretepali štirje obmejni policisti."

Policisti naj bi dečku, kot poroča omenjena srbska komisija, vzeli telefon in denar, ga fizično zlorabili, nato pa so ga zaprli v prostor, kjer se je moral sleči. Nato naj bi natočili vodo, ga vrgli vanjo in spustili elektriko z elektrošokerjem. Deček naj bi izgubil zavest.

Deček naj bi v "pretresljivem incidentu" dobil hude poškodbe: zlomljena rebra, notranje krvavitve in hematom na glavi, prav tako naj bi izgubil veliko krvi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  02 .09. 2019 ob  14: 08
upajmo, da so to novinarski larifari, ker se je drugače potrebno vprašati kaj je narobe s temi ljudmi, ki naj bi delovali po zakonih in v skladu s človeško moralo
Nives |  02 .09. 2019 ob  13: 52
Nezaslišano!
td |  02 .09. 2019 ob  13: 06
Če se to izkaže kot resnica, zaslužijo brezpogojno po vsaj 20 let zapora ti zločinci.