HUDA PROMETNA NESREČA: Vozilo vrglo v zrak, voznik padel ven in obležal

Kronika

V soboto popoldne je pomurski avtocesti na uvozu Pernica v smeri Maribora prišlo do hude nesreče. 37-letni voznik je namreč nepravilno zapeljal na levi prometni pas, pri tem pa trčil v avtomobil 32-letnika, ki ga je vrglo v zrak, 32-letnik pa je pri tem padel iz vozila in obležal. Avtocesta je bila zaradi posledic nesreče zaprta skoraj tri ure.

Fotografija je simbolična.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, je 37-letni povzročitelj pozno popoldne vozil z vozilom po desnem prometnem pasu v smeri Maribora in nato zapeljal na levi prometni pas, ne da bi se prepričal, ali je to varno. V tistem trenutku ga je namreč po levem prometnem pasu prehiteval 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Zaradi trčenja v desni bočni del avtomobila je 32-letnik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v varovalno ograjo ob izvozu za Pernico, pri tem je njegovo vozilo vrglo v zrak. Po izjavah očividcev je pri tem padel iz vozila in obležal.

Posredovali so reševalci, ki so poškodovanega 32-letnika odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Utrpel je hude telesne poškodbe, vendar ni v življenjski nevarnosti.

Avtocesta je bila za ves promet zaprta med 20.20 in 23. uro, za obvoz je poskrbel vzdrževalec avtoceste.

Policisti bodo zoper povzročitelja napisali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, zoper udeleženca pa bodo izvedli ukrep po znani analizi strokovnega pregleda. Zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo mu bo izdan plačilni nalog, so še navedli na PU Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija