HUDA NESREČA MED ŠMARJAMI IN KOPROM: Motorist obležal v travi, v motor trčil še Hrvat

Kronika

Sinoči ob 21.50 je na cesti od Kopra proti Šmarjam padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 51-letni državljan Italije z motorjem padel zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, zatem je drsel po betonskem robniku, padel na desni bok motorja in z nogo priletel v prometni znak.

Fotografije so simbolične.

Motorist je obležal v travi ob vozišču, motor pa je drsel še naprej po vozišču. V motor, ki je ležal na cesti, je z avtomobilom trčil državljan Hrvaške. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je tehnični pregled za motorno kolo potekel že septembra 2018, motorist pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozilo so zasegli. Motorist, ki se je pri padcu poškodoval, je bil odpeljan v bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled.

Prehiter Pirančan izgubil oblast nad vozilom

Včeraj ob 23.48 je policiste poklical moški in povedal, da je naletel na prometno nesrečo. Policisti so posumili, da je vinjen. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 22-letni voznik, doma iz okolice Pirana, zaradi neprilagojene hitrosti na Maliji izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,80 mg/l alkohola, poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj ob 19.16 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila med Lipico in Lokvijo. 58-letni voznik je z osebnim avtomobilom zapeljal desno s ceste v jarek. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,70 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Dekanih so policisti ustavili 18-letnega voznika skuterja iz Kopra. Za vozilo je bil odrejen izredni tehnični pregled, pri katerem so izmerili hitrost 70,5 km/h. Vozilo so policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vinjenemu Ljubljančanu odredili pridržanje

Včeraj popoldne so policisti na izvozu z avtoceste pri Senožečah ustavili 29-letno voznico iz Vrhnike, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.20 so policisti v Luciji ustavili 59-letnega voznika avtomobila iz Ljubljane. V postopku je bilo ugotovljeno, da kaže znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Maročan zaprosil za azil, Alžirec vrnjen na Hrvaško

Na območju koprske policijske uprave so policisti PPIU Koper od četrtka, 28. maja, od 6.00, do danes, 29. maja, do 6.00, obravnavali državljana Maroka, ki je zaprosil za azil. Policisti PP Ilirska Bistrica pa so obravnavali državljana Alžirije, ki bo vrnjen na Hrvaško.

Sicer so policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in tatvino ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali trikrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija