HOJS DOGAJANJE O "SVINJAH IN BISERIH" OCENIL KOT "PRECEJ ŠKANDALOZNO": Kazensko ovadbo podala oseba, ki ne obstaja?

Slovenija

Kriminalisti so danes opravili razgovor z notranjim ministrom Alešem Hojsom zaradi tvita o "svinjah in biserih". Novinarjem je Hojs pojasnil, da je razgovor potekal v skladu z usmeritvami tožilstva, na podlagi kazenske ovadbe občana, ki ga dolži razžalitve slovenskega naroda. A policisti so ugotovili, pravi Hojs, da ta oseba sploh ne obstaja.

"Kriminalisti so povedali, da bodo pogledali, na kakšen način točno lahko povežejo moj tvit s kazenskim zakonikom, ki govori o žaljenju slovenskega naroda in manjšin," je popoldne v izjavi za medije povedal Hojs. Je pa dogajanje ocenil kot "precej škandalozno". Kot je pojasnil, ne zaradi kriminalistov, ampak zato, ker bi človek pričakoval, da bo tožilstvo najprej ugotovilo, ali človek, ki je to kazensko ovadbo podal, res obstaja. Po informacijah, ki so mu jih povedali policisti, so namreč ti ugotovili, da človek, ki naj bi podal kazensko ovadbo, ne obstaja.

Hojs upa, da se bo tožilstvo začelo ukvarjati z resnimi težavami, ki so v državi, torej z gospodarskim kriminalom in z vsemi ostalimi stvarmi, ki po njegovem precej bolj hromijo razvoj družbe, kot pa svetopisemska primerjava.

Gre za tvit, v katerem je komentiral incident z rumenimi jopiči na protivladnih protestih v Ljubljani z besedami "ne meči biserov med svinje". Danes je ponovil, da gre za svetopisemski citat, da je delal vzporednice med svinjami in protestniki, pa je po njegovih besedah plod agende levičarskih strank in z njimi povezanih novinarjev. Kriminalistom je povedal, da ni želel žaliti nikogar, sploh pa ne slovenskega naroda.

Notranji minister je na vprašanja novinarjev komentiral tudi dogajanje na današnji seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), na kateri so obravnavali aktivnosti služb v zvezi z delovanjem skrajno desnih gibanj. "Nikakor ne drži, da bi kdorkoli od vlade ali desne opcije sodeloval z neonacisti, ali celo več, da naj bi neonacizem podpirali. To so, milo rečeno, neumnosti," je poudaril Hojs. Po njegovih besedah je edina politična povezava, ki v tem trenutku obstaja, predsednik Knovsa Matjaž Nemec, stranka SD in policijski sindikat znotraj policije.

Po Hojsovih besedah je sklic tega sestanka posledica tega, da so na evropski ravni obravnavali tudi leve ekstremiste. "Mislim, da se je treba z obema ekstremizmoma soočiti in pravzaprav dati vse te ekscese ali pa stranpoti na mizo zato, da se uspešno bojujemo zoper oba ekstremizma," je dejal. Sicer pa soglaša, da sta skrajnosti v porastu. Po njegovi oceni zaradi politike slovenske levice, "ki ne more razumeti, da tisti, ki ima večino v parlamentu, sestavi koalicijo".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  26 .08. 2021 ob  08: 26
Ni težko ugotoviti, kdo je v omenjenem primeru "svinja" ......
Pjero Shriba |  25 .08. 2021 ob  20: 27
Citiramo Hojsa:
"Hojs upa, da se bo tožilstvo začelo ukvarjati z resnimi težavami, ki so v državi, torej z gospodarskim kriminalom in z vsemi ostalimi stvarmi, ki po njegovem precej bolj hromijo razvoj družbe, kot pa svetopisemska primerjava."
Konec citata
Ravno te dni lahko beremo, kako bo ta vlada preko novega direktorja pošte Kokota oprostila Lovšina 100 milijonske kraje v Intereuropi.
kokodek |  25 .08. 2021 ob  19: 22
res je škandalozno, da se nepreklicno odstopljeni tako izraža !!!!