HOG RALLY SE VRAČA V PORTOROŽ: Do 30.000 motorjev, parada in več spremljevalnih dogodkov

Piran

Portorož bo od 9. do 12. junija gostil 29. evropsko srečanje lastnikov in ljubiteljev znamke Harley Davidson HOG Rally. Organizatorji pričakujejo do 30.000 voznikov teh motociklov, vrhunec dogajanja pa bo parada po Luciji, Sečovljah, ob Dragonji, Kopru, Izoli in Portorožu, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

Harlejaši so Portorož obiskali leta 2016 in se tokrat vračajo v Slovenijo. Srečanje so po letu 2016 gostila mesta Lugano, Praga in Cascais, nato pa ga dve leti zaradi pandemije covida-19 ni bilo. Dogodek v Portorožu bo odprt za vse motocikliste.

Na piranski občini so navdušeni, da so organizatorji ponovno izbrali Portorož za lokacijo evropskega druženja. Letošnje srečanje bo po njihovem brez dvoma eden najbolj razburljivih dogodkov v koledarju piranske občine. 

Regionalni direktor potrošniške izkušnje podjetja Harley-Davidson Tom Robinson se veseli junijskega dogodka, na katerem bo moč videti najnovejši model Nightster. "Naši člani že od leta 2019 nestrpno pričakujejo evropsko srečanje in prepričani smo, da bo letošnji dogodek v Portorožu še uspešnejši, kot je bil tisti v letu 2016," je ocenil.

Srečanje bodo spremljali koncerti na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, v nekdanjem skladišču soli Grando pa bo na ogled razstava predelanih motociklov Custom Bike Show. Motoristi bodo obiskali tudi druge slovenske kraje, med njimi so organizatorji našteli Postojno, Brkine, Škocjanske jame, Lipico, Ilirsko Bistrico in Štanjel.

Obiskovalci bodo po pričakovanjih v občini Piran in širše v Istri ustvarili najmanj 75.000 prenočitev. Koordinatorka prireditve na destinaciji Maja Plahutnik Nahtigal iz Turističnega združenja Portorož je poudarila, da si z organizatorji prizadevajo, da bodo dogodek izpeljali po trajnostnih načelih. "Izogibali se bomo uporabi dizelskih generatorjev, skrbeli za to, da se bo ustvarilo čim manj odpadkov, ne bomo tiskali letakov," je naštela.

Gre za zahteven projekt, v katerega so vpeti tudi podjetje Okolje Piran, Policijska postaja Piran, Policijska uprava Koper in redarji medobčinske uprave Istre. "Projekt ima na eni strani velik finančni doprinos, po drugi strani pa izjemno dolgoročno promocijsko vrednost," je dejal direktor Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin in dodal, da ga veseli, da se tega zaveda tudi turistično gospodarstvo in da so projekt ponovno podprli hotelirji, ki bodo s prispevkom od prodanih sob v času dogodka sofinancirali izvedbo srečanja HOG (Harley Owners Group).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sola |  14 .04. 2022 ob  15: 02
@Zhe Portoroz kot buticna destinacija? Dejmo roko ne srce, ta Portoroz je ze zdavnaj izgubil svoj renome, svojevrstnost, lepoto, buticnost. Vse kar je enkrat veljalo, v Portorozu ni vec. Kebabi- namesto Lido bara, ki je bil pojem nekoc, pokrita trznica namesto ogromne pivnice, sedaj bari, ki so prazni, cesta ima luknje….
Jaz pozdravljam take evente, drugacen folk, drugacno vzdusje.
Glede slaboh izkusenj motorista in parkinga, jaz se dnevno srecujem s cudaki takimi in drugacnimi (vecinoma turisti, ki imajo vedno prednost na cesti, ker so ali gredo na dopust, v trgovini zivcni ker se jim mudi na plavat ipd.), ti imas kar sreco, da je bil dogodek samo enkrat.
Zhe |  14 .04. 2022 ob  12: 35
Če govorimo o blagovni znamki destinacije Portorož, kot o zeleni, butični, trajnostni - potem, vsaj po mojem mnenju, takšen dogodek ne spada sem.
Razumem pozitivne učinke takšnega dogodka na občinsko blagajno, kot tudi navdušenje nekaterih -- ampak gre za hrupen in glasen dogodek, ki sprovede velik ogljičen odtis in načeloma odvrača našo domnevno ciljno publiko od destinacije ... pa tudi lokalnemu prebivalstvu ne olajša ravno življenja (izjema so mogoče gostinci, vprašanje koliko od njih pa ostane v hotelu).

Leta 2016 sem imel tudi eno neprijetno izkušno z enim bajkerjem - je pripeljal na parkirišče v Piranu, namenjen samo stanovalcem, v napačno smer noter in se mi je pred nosom zapeljal na parkirno mesto. Ko sem ga opozoril, da je to parkirno mesto namenjeno prebivalcem z abonmajem, mi je zagrozil s fizičnim nasiljem ... sem se izgonil konfliktu in odpeljal dalje, ma mi je izkušnja pustila slab priokus.
Andrej_pepi |  14 .04. 2022 ob  11: 13
Joj ubogi istriano, kako boš preživel ta 2 dni, ko bodo v tvojem kraju tudi drugi ljudje? Naj uganem - tako kot vsi ostali tvoji dnevi v letu. Mizerno. Naštel si vrtoglave TRI dogodke v celem letu ki ta mogoče za celo uro ali dve zaprejo cesto. In ti zdaj ne moreš živet? Uboga istra, kako lahko premore toliko dogodkov? Daj zresni se al pa preseli v gozd za drugam nisi.
Pesceserra |  14 .04. 2022 ob  09: 40
Še đenio bo imel veter v laseh.......go bajkers
Prognostik |  14 .04. 2022 ob  09: 26
Da ki turizem...umazano morje, zrak, asfalt, Luka Koper, vse pobetonirano in nekdo to odobrava. Jaz ne. Sorry.
Sola |  14 .04. 2022 ob  09: 14
Zakon. Manj me motijo tile motorji kot turisti cez celo poletje! Zivimo od turizma, ja seveda. Ampak ne vsi. Eni bi radi mir in normalno poletje, brez gnece, nesramnosti in nestrpnosti turistiv fai da te.
Prognostik |  14 .04. 2022 ob  09: 10
-4
Ma svašta. Ma dobro kira mona je to zlobirala?
Istriano |  14 .04. 2022 ob  08: 33
Enkrat kolesarji, drugič maratonci, zdaj motoristi, vsi pa pozabljajo, da ljudje v Istri tudi živimo in potrebujemo ceste za vsakdanje opravke.