HAN BI ODPRL VSE TERASE VSEH GOSTILN: Ravno tako prodajo alkohola na prevzemnih mestih

Slovenija

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han v poslanski pobudi vladi predlaga, da nemudoma omogoči odprtje teras gostiln in lokalov v vseh regijah Slovenije ter da omogoči prodajo alkoholnih pijač na prevzemnih mestih pijače in hrane.

"Gostinci bijejo plat zvona!" je Han zapisal v poslanski pobudi vladi, v kateri zahteva takojšnje odprtje teras gostinskih objektov v vseh regijah. "Po večmesečnem zaprtju gostinskih lokalov na celotnem območju države je bilo mnogo gostincev zaradi nevzdržnih stroškov, ki se ne morejo več kriti iz prihrankov ali prepočasne ter prenizke pomoči države, primorano že trajno zapreti svoja vrata," opozarja, medtem ko tisti, ki še vztrajajo in se ob možnosti prevzema ali dostave hrane ter pijače še nekako držijo 'nad gladino', čedalje glasneje opozarjajo, "da ne bodo več zmogli dolgo, zato obstaja upravičena bojazen, da se nam čez mesec ali dva obeta kolaps gostinske dejavnosti v Sloveniji, s tem pa veliko število novih brezposelnih oseb in še bolj zaostrena socialna slika".

Kot pravi, se je ob spomladanskih temperaturah te dni veliko ljudi iz različnih regij odločilo, da poje kosilo ali popije kavico v eni izmed gostiln in lokalov Posavske in Jugovzhodne regije, kjer so terase lokalov in gostiln odprte. "Kar seveda ljudem ne gre zameriti, še več, vnovično odprtje teras gostiln in lokalov v teh dveh regijah se kaže na vzorno spoštovanje ukrepov za preprečevanje okužb, tako delavcev kot gostov. To bi moralo vlado spodbuditi k razmisleku, da omogoči odprtje teras gostiln in lokalov po vsej Sloveniji," je prepričan in dodaja, da obrazložitev, da zaradi slabše epidemiološke slike v posamičnih regijah to ni mogoče, ob tem da ljudje prosto prehajajo regije ter ob nezadostnih argumentih vlade o povezavi med zaprtjem regij in izboljšanjem epidemiološke slike, ni več zadovoljiva.

"Tako z epidemiološkega kot tudi vidika preživetja gostinske dejavnosti bi bilo edino smiselno, da se terase gostiln in lokalov odpro v vseh regijah," je zapisal v pobudi in izpostavil tudi pozive gostincev za odpravo oziroma spremembo vladnega odloka o prepovedi prodaje alkoholnih pijač na prevzemnih mestih pijač in hrane. "Ta odlok sedaj gostince potiska še globlje v obup, ko bo zalogam kmalu ali jim je že potekel rok trajanja, na drugi strani pa se lahko alkohol kupuje v bližnjih trgovinah, kar je vprašljivo tudi z vidika nelojalne konkurence," zaključuje Han.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  11 .03. 2021 ob  09: 13
Cazzimperio | 10 .03. 2021 ob 18: 11
Kateri posel? Mogoce tisti ministra Vizjaka ki je nezakonito dobil pred drugimi informacijo o liberalizaciji cen in tako kupil delince preden se je zvisala njihova vrednost?
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  18: 11
Han kako gre posel na Petrolu?