GUBERAC O ODPOVEDI POGODBE NAJBOLJŠEMU IGRALCU KOPRA: "Lahko bi preprečili najdražji prestop, a zakaj le"

Koper

Da so zadnji dnevi pri koprskem nogometnem prvoligašu precej stresni, v posebnem pismu klubskim navijačem omenja tudi predsednik FC Koper Ante Guberac. Eden najboljših igralcev Kaheem Parris bo pot nadaljeval pri Dinamu iz Kijeva. Na negodovanje nekaterih, zakaj so Parrisu odpovedali pogodbo, Guberac odgovarja: "Lahko bi mu preprečili uresničitev njegovih sanj, prestop v enega od evropskih velikanov, a zakaj le?"

Kot v pismu navijačem spominja Guberac, je Parris v Evropo prišel iz Jamajke. V koprski klub je prestopil iz drugoligaša Krke, v lanski sezoni veliko pokazal in bil eden najbolj zaslužnih za osvojitev naslova prvaka. Po besedah Guberca Parrisov prestop v kijevski Dinamo pomeni, da bo lahko "sebi in svoji družini zagotovil eksistenco ter uresničil svoje sanje".

Kot nadaljuje prvi mož FC Koper, je slovenski nogomet pač "le preddverje največjih evropskih nogometnih odrov". Po svoje je zato Parris uresničil sanje Koprčanov, ki poskušajo izboljšati rezultate in "postati magnet ter odskočna deska za mlade nogometne upe".

"Prestop Kaheema v Dinamo je največji in najbolj odmeven prestop kateregakoli igralca, ne le iz Kopra, temveč iz celotne slovenske lige v enega od evropskih velikanov brez vmesnih postankov," je prepričan Guberac, ki dodaja:

"Je najdražji prestop kateregakoli nogometaša iz vrst FC Koper, s katerim si bo naš klub finančno opomogel in privoščil nova vlaganja v perspektivne nogometaše, trenerje, nogometno šolo in druge sodelavce."

V pismu je Guberac spomnil še na petkov poraz proti Celju, ki "zagotovo ne more biti v ponos. Upamo, da bo takšnih tekem čim manj". Za prihodnje mesece je napovedal "prevetritev moštva", saj je klub zapustilo "kar nekaj odličnih nogometašev".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija