GROZOVITO NASILJE ITALIJANSKIH ZAPORNIKOV ZARADI KORONAVIRUSA: Šest mrtvih, več ranjenih, tudi dva paznika ... kaos!

Svet

V več italijanskih zaporih je v nedeljo popoldne prišlo do upora zapornikov zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. V zaporu v Modeni je pri tem šest zapornikov umrlo, več pa jih je huje poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije. Tam sta bila poškodovana tudi najmanj dva paznika.

Vse fotografije so simbolične.

Italijanske oblasti so v zaporih z namenom preprečitve širjenja novega koronavirusa omejile obiske, odpovedale pa so tudi športne in kulturne aktivnosti. Zato so izbruhnili upori, so pojasnili v organizaciji za zaščito pravic zapornikov Antigone.

V zaporu v Modeni je pri tem umrlo šest zapornikov, še več pa jih je huje poškodovanih, poročajo italijanski mediji. Tam naj bi bila poškodovana tudi najmanj dva paznika, še okoli dvajset uslužbencev pa je moralo zapustiti zapor. Po navedbah sindikata paznikov Seppe so po uporu okoli 80 zapornikov premestili v druge zapore.

Več kot 50 zapornikov naj bi skušalo iz zapora v Modeni pobegniti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do upora zapornikov je prišlo tudi v zaporu v mestu Pavia južno od Milana, kjer naj bi zaporniki za nekaj časa za talca vzeli dva paznika. Zaporniki so vzeli ključe in izpustili druge zapornike.

V zaporu v mestu Frosinone južno od Rima pa se je okoli 100 zapornikov zabarikadiralo v del zapora. Tja so poklicali policijo, da je pomagala pri vzpostavitvi red.

Upori so po navedbah sindikatov paznikov izbruhnili v 27 zaporih po vsej Italiji, med drugim v Bariju, Firencah in Genovi. Pred nekaterimi zapori so se na protestih zbrali svojci zapornikov.

V Italiji so zabeležili največ smrtnih žrtev novega koronavirusa izven Kitajske, in sicer 366. Okuženih je 7375 ljudi. Vlada je v nedeljo odredila karanteno za 16 milijonov prebivalcev dežele Lombardija in še 14 pokrajin na severu države, ki bo trajala do 3. aprila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ovce90 |  09 .03. 2020 ob  20: 34
6 mrtvih zaradi overdosa metadona ne korona virusa. Prizadete ovce, ki pišete te novice dajte vsaj navest pravilno podatke ne pa širit nek preplah o virusu, ki tukaj ni naredil nič.
Ovce90 |  09 .03. 2020 ob  20: 34
6 mrtvih zaradi overdosa metadona ne korona virusa. Prizadete ovce, ki pišete te novice dajte vsaj navest pravilno podatke ne pa širit nek preplah o virusu, ki tukaj ni naredil nič.