GROZLJIVKA PRI SOSEDIH: 14-letnik zabodel mater in naredil selfi

Kronika

Pretresljiva vest prihaja tokrat iz Trilja na Hrvaškem, kjer je 14-letnik z nožem napadel 47-letno mater v avtu pred očetovo hišo. Zločin se je zgodil v torek, ko je mati sina pripeljala pred družinsko hišo bivšega soproga, kjer 14-letnik živi z očetom in njegovo partnerko. Mati in sin naj bi se v avtu sprla zaradi šolskih ocen.

Slike so simbolične.

Zločin se je zgodil okoli 15.40 ure, poročajo hrvaški mediji. Ko sta se 14-letnik in 47-letnica sprla v avtu, je otrok mater začel cukati za lase, nato pa jo je z manjšim nožem zabodel v vrat. Ženska je pobegnila iz avta in se prijela za ograjo sosednje hiše, fant pa je odšel za njo in jo ponovno zabodel. Ko je obležala v mlaki krvi, je 14-letnik vzel svoj mobilni telefon in naredil najprej selfi, nato pa še sliko hudo poškodovane matere.

V času dogodka očeta ni bilo doma, fant je imel ključ od hiše. Reševalce pa so poklicali sosedje. 14-letnik naj bi povsem mirno stal do njihovega prihoda ob materi, ki je ležala na tleh. Sosedje so povedali, da fanta poznajo kot zelo mirnega in nekoliko zaprtega vase. Žensko so prepeljali v bolnišnico, kjer je hospitalizirana na oddelku na intenzivno nego.

14-letnik naj bi ves čas ostal popolnoma miren, policistom naj bi dejal, da je on to storil. Ni bil pod vplivom alkohola, izvidi toksikološkega testa pa še niso znani. Po pregledu pri zdravniku so fanta zaslišali, postopek se vodi pred sodiščem za mladoletnike, nato pa so ga izpustili na prostost. Branil se bo s svobode, saj je sodna izvedenka ocenila, da je nevaren materi, ni pa nevaren drugim ljudem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija