GROZLJIVA TRAGEDIJA: Vzgojiteljica s čistilnim sredstvom ubila otroka, ker ni mogla več prenašati njegovega joka

Kronika

Francijo je pretresla grozljiva novica. 27-letna vzgojiteljica je z jedkim sredstvom za čiščenje odtoka ubila enajstmesečnega otroka, ker, kot je dejala, ni več mogla prenašati otroškega joka.

Fotografija je simbolična.

"Najprej jo je poškropila, nato pa prisilila, da je pogoltnila sredstvo," je v petek povedalo lyonsko tožilstvo. Šlo naj bi za DesTop, močno sredstvo za čiščenje odtoka.

Preiskovalci so sprva sumili na nesrečo, a je kmalu postalo jasno, da je deklico dejansko ubila vzgojiteljica. Reševalne službe, ki so prispele na kraj zločina, so sporočile, da so otroka našli mrtvega v vrtcu in ga takoj odpeljali v bolnišnico. Kljub poskusom oživljanja, ni bilo mogoče storiti ničesar, poroča dnevnik.hr.

"Vzgojiteljica je delovala v navalu besa," piše lokalni časopis Le Progrès. Mati pokojnega otroka je želela ostati anonimna, je pa zaskrbljenost po dogodku izrazila druga mati: "Morda imamo zaupanje v celotno ekipo, a želimo vedeti točno regulativno politiko. Ker ko pomislim, včasih je samo ena oseba skrbela za osem otrok, ko sem pustila hči v vrtcu. Je to normalno?"

Odvetnik vzgojiteljice je dejal, da pri njej ni videl nikakršne namere, da ubije otroka. Dodal je, da je dojenčica jokala, vzgojiteljica pa jo je želela pomiriti, a neuspešno.

Trdi, da je vzgojiteljica naredila "neljubo in nespretno gesto z zelo hudimi posledicami". Vzgojiteljica pa se je branila, da "ni videla, da gre za strupen izdelek". Preiskava je v teku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  30 .06. 2022 ob  07: 48
smrtna kazen..