GROZIL, DA BO ZAŽGAL LOKAL: Policisti so 49-letnega Ljubljančana našli v centru Izole

Kronika

Včeraj ob 21.15 je moški v Izoli grozil, da bo zažgal lokal. Zmerjal je zaposlene in jim grozil v različnih lokalih in trgovinah v Izoli. Policisti so 49-letnega Ljubljančana izsledili v centru, odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in mir, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografiji sta simbolični.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah sicer intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 134 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.

Kraje

V Seči je nekdo iz predavalnice v stavbi ukradel projektor znamke Casio, vreden 3600 evrov.

Pred osnovno šolo v Izoli je nekdo ukradel zaklenjeno kolo, znamke KTM, črne barve, vredno 200 evrov. Izpred hiše na Dimnikarski v Kopru je nekdo popoldan ukradel zaklenjeno kolo treking izvedbe, znamke Trek, svetlo modre barve, vredno 550 evrov. S parkirišča pred eno od koprskih trgovin pa so ukradli kolo znamke Lapierre, tip EDGE217, modre barve, vredno 550 evrov.

Zvečer so na PU Koper prejeli prijavo, da je nekdo iz vozila, parkiranega v Podgorju, ukradel bančne kartice. Kasneje je bil opravljen tudi dvig večje vsote denarja. Policisti zadevo preiskujejo.

Vožnja brez dokumentov in pod vplivom alkohola

V Kopru na Markovcu so policisti ob 3. uri ustavili osebni avto, ki ga je vozil 45-letni domačin. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano, tablice ne pripadajo vozilu, alkotest pa mu je pokazal 0,64 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ma območju PU Koper sta bila od včeraj zjutraj do danes zjutraj prijeta dva ilegalna migranta, in sicer na območju Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica državljan Pakistana, na območju PP Kozina pa državljan Afganistana. Italijanski varnostni organi so vrnili osem državljanov Afganistana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  13 .08. 2020 ob  22: 20
Take sorteLjubljančanov so na obali že stalnica.
Moramo biti potrpežljivi da sezona konča.