GROZA V SREDIŠČU BERLINA, Z AVTOM ZAPELJAL V MNOŽICO: Najmanj 30 poškodovanih, en mrtev (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Berlinu je danes dopoldne v množico ljudi zapeljal 29-letni voznik avtomobila. Po zadnjih podatkih je umrla ena oseba, poškodovanih pa je osem ljudi, od katerih je pet v smrtni nevarnosti, so po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočili gasilci. Policija še vedno preiskuje, ali je šlo za nesrečo ali namerno dejanje.

Nesreča se je zgodila okoli 10.30 na ulici Tauentzienstrasse, ki se nahaja v bližini znamenite spominske cerkve cesarja Viljema v zahodnem delu središča mesta.

Policija je po dogodku pridržala 29-letnega voznika nemško-armenskih korenin iz Berlina. Ta naj bi najprej zapeljal na pločnik v množico ljudi, se z vozilom vrnil na cesto in se odpeljal kakih 200 metrov naprej, kjer je zopet zapeljal na pločnik in pristal v izložbi trgovine.

Tiskovni predstavnik policije Thilo Cablitz je dejal, da za zdaj še ne vedo, ali je šlo za namerno dejanje ali prometno nesrečo.

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je že izrazila sožalje vsem sorodnikom in prijateljem umrlega v nesreči. "V mislih smo pri bližnjih umrlega in pri preživelih," je v imenu zakonodajnega telesa EU dejala Metsola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija