GREGOR PERIČ PRED ODHODOM NA DOPUST: "Jeseni bo treba zavihati rokave"

Izola

Koalicija gre po oceni vodje poslancev SMC Gregorja Periča po izvolitvi novega ministra Marka Borisa Andrijaniča mirneje na oddih, jeseni pa bo treba spet zavihati rokave. Do konca mandata je po njegovih besedah še kar nekaj časa, ko lahko še marsikaj dobrega naredijo. Skozi DZ želi koalicija spraviti tudi ključne zakone, kot je demografski sklad.

Perič je glede pričakovanj za politično jesen ocenil, da je izvolitev ministra za digitalno preobrazbo dodaten dokaz, da vlada lahko deluje tudi v prihodnje oz. ima zadostno večino v DZ. Verjame, da se bodo jeseni osredotočili na ključne zadeve za vlado, kjer bodo uspeli po njegovem mnenju oblikovati dovolj široko soglasje. Do konca mandata je po oceni SMC še kar nekaj časa, ko lahko še marsikaj dobrega naredijo.

Že doslej je po Peričevih ocenah vladna koalicija pokazala zelo veliko in naredila pomembne korake, morda tudi nekatere, ki so videti majhni, a so simbolno dragoceni. Navedel je sprejetje novele zakona glede financiranja zasebnega šolstva. Optimistični so, da bo tudi z okrepljeno ministrsko ekipo moč stvari potiskati naprej.

Po Peričevem mnenju ne gre pričakovati, da bi se izogibali posameznim zakonom z namenom izogibanja konfliktom. Ključni zakoni, ki so jih zamaknili, kot je zakon o demografskem skladu, so po njegovih besedah nekaj, kar želijo spraviti skozi sito DZ, saj Slovenija to potrebuje. Bodo pa to izpeljali na še bolj tenkočuten način, potrebnih bo še več pogovorov in dogovorov, je dodal.

Vlada in DZ imata po Peričevih navedbah še veliko izzivov in potenciala za sodelovanje. Pohvalil je konstruktivno držo posameznih strank v opoziciji, pa tudi poslanske skupine nepovezanih poslancev, ki je po njegovih ocenah pokazala razumevanje za posamezna vprašanja. V tej poslanski skupini so sicer trije nekdanji poslanci SMC. "Tu se dejansko izkaže moč demokracije tudi v DZ. Takih potez, ko uspemo pogledati preko naših okvirov in meja, si želim še veliko več tudi v prihodnje," je dodal Perič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  28 .07. 2021 ob  22: 01
GONI SE U PM PA TA ŽURAJ IN UŽIVAJ KOLIKOR TI RATA !
kokodek |  28 .07. 2021 ob  00: 37
16
ajuto, bolj gizdalinskega lizuna še nismo imeli !!!!! ...kaj na dopust gre marešalotu pobirat žogice za golf
Fritla |  28 .07. 2021 ob  00: 04
12
SMC je mrtva stranka !
Spominja me na LDS, ko se je pogreznila v lastnem dreku.
LDS, stranka prototip za vse naslednje liberal-kriminal-demokratske posnemovalce.
Ta gospodič s svojimi pajdaši lahko naredi še ogromno nepopravljive škode.
Obala1 |  27 .07. 2021 ob  20: 58
13
Zavihat rokave, zapret žepe ( ker je res prevec dinarckov Slo notri ) In kot do zdaj držat hlače dol …vsi politiki takoj po volitvah pozabijo na volilce
solinar |  27 .07. 2021 ob  18: 06
34
Izigrali ste volilce. Sram vas bodi.
hribi |  27 .07. 2021 ob  17: 18
42
Malce se bojim te napovedi. Mislim da so rokave že sedaj preveč vihali. Perič pa je lahko le tiho, naj ostane pri spuščeni hlačah se naprej to mu najbolje gre.