Goran Dragić: Igram najboljšo košarko v svojem življenju

Dvoboj New Yorka in Phoenixa v dvorani Madison Square Garden se je po podaljšku končal s tesno zmago kratkohlačnikov z 98:96, na dvoboju pa je globoke sledi pustil slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić. Ljubljančan je za zasedbo iz Arizone v slabih 48 minutah dosegel 28 točk, pobral osem žog pod obema obročema in zbral štiri podaje.

Beno Udrih po odločitvi trenerja ni igral za New York, najbolj učinkovit igralec domače zasedbe pa je bil Carmelo Anthony z 29 točkami in 16 skoki.

"Tekma je bila zelo težka. Nismo dobro začeli, New York je nekako prevladal prve dve in pol četrtine, nato smo se malo prebudili, na koncu prišli nazaj in imeli vodstvo šestih točk. V končnici tekme smo imeli črne minute, ko nismo zadeli odprtih metov in tudi nekaj polaganj. To je že naš drugi zaporedni poraz, a tako je pač v košarki. Zdaj bomo pet tekem igrali na domačem igrišču, verjamem, da lahko naša ekipa pride na stara pota in začne spet zmagovati," je po današnjem porazu v New Yorku dejal Dragić.

Ljubljanski branilec je v tej sezoni zelo delaven, takoj po evropskem prvenstvu pa se je odpravil v ZDA. "Malce sem utrujen, a ne bom tarnal. Sem poklicni košarkar in za nič na svetu ne bi zamenjal tega poklica in izpustil evropsko prvenstvo na domačih tleh. V tej sezoni sem imel veliko poškodb, tudi na današnji tekmi sem si v tretji četrtini zvil gleženj. A to je sestavni del športa. Ne bom se pritoževal, igram najboljšo košarko v svojem življenju in ne vem kaj bi bilo, če bi bil še spočit," je hudomušno dejal Dragić, ki ima še vedno možnosti, da zaigra na tekmi zvezdnikov.

Sanje iz otroštva

"O tem sem sanjal, ko sem bil otrok. Če bi se to izpolnilo, bi bil najsrečnejši človek na svetu. Zdaj o tem ne razmišljam, skušam pomagati moji ekipi, da zmagamo čim več tekem. Vem, da je konkurenca zelo huda, še posebej v zahodni konferenci in na mojem igralnem mestu. Vesel bom tudi v primeru, da ne dobim vabila za tekmo zveznikov. V tem primeru bom imel pet dni prosto in se bom lahko spočil pred nadaljevanjem sezone," je dejal Dragić.

Dragić se je v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku pred začetkom dvoboja srečal z Udrihom. "Med ogrevanjem sva se pozdravila in izmenjala nekaj besed ter drug drugemu zaželela dobro sezono. Nisva imela veliko časa, oba sva šla na svojo stran in se osredotočila na tekmo," je še na koncu dejal Dragić.

Deli novico: