GLEJ GA ZLOMKA, PFEIZER NAJ BI PODKUPOVAL! Znanstvenik za povezavo Astrazenece in strdkov mastno zaslužil

Svet

Norveški znanstvenik, ki je odkril povezavo med krvnimi strdki in cepivom Astrazeneco, je pet let prejemal denar od konkurenčnega podjetja Pfizer, so pred tremi dnevi napisali norveški mediji. Po njihovem poročanju je Pal Andre Holme, ki je "zaslovel" s trditvami, da cepivo Astrazeneca povzroča nevarne krvne strdke, pozabil, da je v znanstveni študiji, ki jo je podpisal, omenil, da je od Pfizerja in Bayerja v zadnjih petih letih prejel milijonov norveških kron.

V objavi norveškega portala Omni, z naslovom Norveški raziskovalci, ki stojijo za poročilom o Astrazeneci, so imeli povezave s konkurenti, piše, da je več raziskovalcev, ki stojijo za norveškim poročilom o stranskih učinkih cepiva Astrazeneca proti covidu-19, finančno povezanih s konkurenčnimi farmacevtskimi podjetji.

Skupino je vodil Pal Andre Holme, profesor v univerzitetni bolnišnici v Oslu, ki je v zadnjih petih letih od podjetij Pfizer in Bayer prejel več kot milijon norveških kron. Tudi trije drugi raziskovalci so imeli podobne povezave. Zanikali pa so, da bi bilo to povezano s poročilom o strdkih, objavljenim v reviji z naslovom New England Journal of Medicine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  20 .04. 2021 ob  14: 17
Potem se bojo nekateri čudili zakaj ljudje ne zaupajo v "znanost"

In vse kaže, da niso samo tukaj pri nas na Balkanu takšni poštenjaki, očitno v super civilizirani in napredni Skandinaviji ni dosti drugače, samo zneski so verjetno višji.....