GALE S ŠE ENIM RAZKRITJEM: Predsednika vlade je o poslu z zaščitno opremo obvestil že sredi aprila (FOTO)

Slovenija

Včeraj so iz kabineta predsednika vlade Janeza Janše sporočili, da predsedniku vlade ni znano, da bi Ivan Gale poskušal stopiti v stik z njim, je poročala TV Slovenija. Gale je te trditve nemudoma označil za laž, kar je podkrepil tudi s kopijo elektronskih sporočil.

Medtem ko predsednik vlade Janez Janša danes pričakuje poročila ministrstev o zagotavljanju zaščitne opreme v času epidemije covida-19 ter o stanju opreme ob primopredajah ob nastopu nove vlade, na dan prihajajo nove podrobnosti o aferi, ki je v zadnjih dneh razburila slovensko javnost.

V kabinetu predsednika vlade so namreč včeraj za TV Slovenija zanikali, da bi Ivan Gale, uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, skušal stopiti v kontakt s predsednikom vlade.

Ravnokar sem na TV SLO slišal, da predsedniku Vlade RS ni znano, da bi ga skušal kontaktirati. To je laž! V prvi vrsti...

Objavil/a Ivan Gale dne Ponedeljek, 27. april 2020

"Ravnokar sem na TV SLO slišal, da predsedniku Vlade RS ni znano, da bi ga skušal kontaktirati. To je laž! V prvi vrsti sem se želel z njim sestati, da ga seznanim z grožnjami ministra Počivalška o nameri za razrešitev takratnega direktorja Zakrajška, pa tudi z lažnimi obtožbami zoper mene, ki sem ves čas opozarjal na nepravilnosti. Pri ministru nisem uspel in je bilo tako, kot bi govoril steni," se je na družbenem omrežju Facebook na navedbe kabineta odzval Gale in svoje besede podkrepil s kopijo elektronskega sporočila, iz katerega je razvidno, da je bilo premierju poslano 15. aprila.

Še pred tem, v nedeljo, pa je Janez Janša na Twitterju oddajo Tarča, v kateri je bila razkrita afera z nakupovanjem zaščitne opreme, označil za fake news (lažne novice). Ivan Gale mu je na to odgovoril, da "ne gre za noben fake news. Kontakt z ekipo oddaje Tarča sem vzpostavil sam. Za mojo namero ni vedel praktično nihče." Ob tem je premierja še vprašal: "Vi se mi niste odzvali, ko sem vas 15. 4. 2020 hotel seznaniti z nepravilnostmi. Zakaj?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marijan šubic |  28 .04. 2020 ob  15: 24
Gale je tipičen skesanec in ne žvižgač.
Pod prejšnjimi vladami je bil podpisnik vseh nečednih rabor,sedaj pa bi rad imuniteto,zato sedaj smeti po Twiterju,še pred tem pa v Tarči.
Vendar,vsaka palica ima dva konca,to se bo kmalu pokazalo.
vseved |  28 .04. 2020 ob  12: 51
-5
@ tiramola , zakaj trdiš da leže ? Ti dokazi niso dovolj ? Ali pa misliš, da vsi ponarejajo podatke in listine tako kot Janša?
Tiramola  |  28 .04. 2020 ob  10: 56
-2
G. Gale laže. Brani predvsem svojo dobro plačano službo.
Za prazno skladišče ni potrebe, da te plačujejo.
Itd..........