FURSOVCI NA MEJI ZASEGLI VEČ KOT SEDEM KILOGRAMOV MARIHUANE: Paketi so bili skriti pod odbijačem avtomobila (FOTO)

Kronika

V nedeljo, 29. novembra, so uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave RS (Furs) pri opravljanju finančnega nadzora na območju mejnega prehoda Obrežje odkrili več kot sedem kilogramov marihuane. Paketi s prepovedano drogo so bili skriti v odbijaču avtomobila.

Uslužbenci Fursa so skrite pakete odkrili pregledu osebnega avtomobila z angleškimi registrskimi tablicami, s katerim je državljanka Irske hotela vstopiti v Slovenijo. V PVC oviti paketi so bili skriti pod zadnjim odbijačem vozila, zalepljeni na notranjost odbijača. Enega od ovojev so prerezali in v njem odkrili suhe rastlinske delce. Zaradi suma, da gre za tihotapljenje prepovedane droge marihuane, so prekinili nadaljnje aktivnosti in obvestili Slovensko policijo, piše na spletni strani finančne uprave.

Pri preiskavi vozila so uslužbenci Policije, v sodelovanju z uslužbenci Fursa, našli skupno 19 zavitkov rastlinskih delcev, v skupni teži 7.193,90 gramov. Hitri test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so odvzeli prostost 32-letni voznici, državljanki Irske, in 36-letni potnici, prav tako državljanki Irske. Zasegli so tudi osebni avtomobil Ford Mondeo in opravili preiskavo vozila.

Osumljenki so privedli k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče Krško s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja 'Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog'. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za osumljenki odredil pripor, še piše na spletni strani Fursa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija