FURLANIJA - JULIJSKA KRAJINA ZAOSTRUJE UKREPE: Negativni test ni več dovolj za vstop v lokal, na prostem obvezne maske

Trst

Furlanija - Julijska krajina se je kot prva med italijanskimi deželami zaradi slabšanja epidemioloških razmer obarvala rumeno, kar pomeni tudi zaostrovanje omejitvenih ukrepov. Za večino storitev tako od danes velja pogoj PC (preboleli in cepljeni), poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Po novem je tako vstop v gostinske lokale, gledališča, kinodvorane, muzeje in stadione dovoljen le s potrdilom o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti. Osebe, ki ne izpolnjujejo enega od teh pogojev, pa lahko ob predložitvi negativnega testa na novi koronavirus uporabljajo javni prevoz ter obiščejo hotele, telovadnice, fitnese in smučišča, poroča časnik Primorski dnevnik na svoji spletni strani.

V okviru novih ukrepov pa so na prostem znova obvezne zaščitne maske, še piše Ansa.

V celi Italiji bodo sicer od 6. do predvidoma 15. januarja veljali strožji ukrepi, saj bodo necepljeni proti covidu-19 izključeni iz številnih dejavnosti. Pogoj PCT bo od 6. decembra veljal zgolj za javni potniški promet in hotele. Za udeležbo na družbenih, kulturnih in športih dejavnostih bo veljal pogoj PC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ojoj |  29 .11. 2021 ob  18: 53
Testirani lahko še samo v krematorij, praksa 1939 se ponavlja.
manemebasat |  29 .11. 2021 ob  17: 00
@Bobi Tako je, iz zibelke fasizma nic novega.
Bobi |  29 .11. 2021 ob  15: 41
Zdravi,testirani ljudje brez pravic pomeni FAŠIZEM