FOTO: Na Debelem rtiču kamp za otroke s posebnimi potrebami

Piran

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič se danes začenja peti Rotary Kamp 2013. Gre za enotedenske počitnice za rehabilitacijo otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami iz Slovenije in Italije. Med gosti današnje otvoritve bo tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel, so sporočili organizatorji.

Enotedenske počitnice za rehabilitacijo bosta 31 mladim udeležencem z njihovimi spremljevalci omogočila Rotarijski klub Koper ter Rotary Club Muggia iz Milj. Terapevtskih počitnic na Debelem rtiču si mnogi iz gmotnih razlogov sicer ne bi mogli privoščiti.

 V tem tednu bo 13 otrok iz Slovenije in 18 njihovih italijanskih vrstnikov deležnih raznovrstnih aktivnosti; muzikoterapije, fizioterapije, učenja plavanja, večernih zabavnih programov, iger brez meja, modne revije in gledališča. Na letošnjem kampu pa so organizatorji k sodelovanju prvič pritegnili tudi akademsko slikarko in defektologinjo Majo Černe, ki bo en dan posvetila izobraževanju in terapijam udeležencev.

Člani obeh rotarijskih klubov preživijo s svojimi gosti teden dni v tesnem osebnem stiku, se z njimi in njihovimi spremljevalci družijo ter jim pomagajo pri vsakdanjih opravilih. S tem otroci in mladostniki pridobijo poseben občutek vključenosti, so še zapisali organizatorji.

Uradna otvoritev kampa bo danes zvečer, poleg ministrice Komelove pa se je bosta med drugim udeležila tudi predsednik Unije Italijanov Maurizio Tremul ter predsednik Slovenske kulturno-gospodarske zveze Rudi Pavšič.

jez |  31 .08. 2013 ob  18: 03
Jezen sem nad cenenostjo slikarke in ostale kisle smetane.