FINCI PREMAGALI PRETRESENE DANCE: S to herojsko gesto je kapetan rešil Eriksena (FOTO)

Svet

Finska nogometna reprezentanca je včeraj v Koebenhavnu v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Dansko z 1:0 (0:0). Za Finsko, novinko na tovrstnih turnirjih, je zadel Joel Pohjanpalo. Toda tekmo je močno zaznamoval dogodek iz 43. minute, ko se je zgrudil zvezdnik domače ekipe Christian Eriksen. 

Evropska nogometna zveza (Uefa) je že včeraj sporočila, da so nesrečnega Danca, sicer nazadnje soigralca Samirja Handanovića pri milanskem Interju, odpeljali v bolnišnico in ga stabilizirali. "Christian Eriksen je pri zavesti, opravljajo dodatne preiskave," pa so sporočili iz danske nogometne zveze. "Christian Eriksen diha in lahko govori. Buden je," pa je za NPO Radio1 povedal Eriksenov zastopnik Martin Schoots po pogovoru z nogometaševim očetom.

Devetindvajsetletni napadalni vezist je v zadnjem desetletju najbolj znan danski nogometaš. Širšo nogometno javnost je nase opozoril z igrami pri nizozemskem Ajaxu, od koder je leta 2013 prestopil k Tottenhamu, leta 2020 pa nato k Interju.

Za Dansko je doslej zbral več kot sto nastopov in je tudi na to evropsko prvenstvo prišel kot eden vodilnih v danski vrsti. Ta je proti Finski igrala dobro, prevladovala v prvem polčasu, v 43. minuti pa je prišel nesrečni trenutek, ko se je nenadoma zgrudil, nakar so ga hitro obkrožili soigralci, prišla je zdravstvena služba in ga pred šokiranimi, nekaterimi tudi objokanimi, igralci obeh ekip ter navijači na stadionu Parken začela oživljati.

Po družbenih omrežjih je nemudoma zaokrožila fotografija, na kateri so soigralci pred radovednimi pogledi obkrožili Eriksena. Največ pohval pa gre na račun kapetana Simona Kjaerja, ki je prvi pomagal Eriksenu in mu iz ust potegnil jezik, da se ne bi zadušil.

Po dobrih desetih minutah so ga odpeljali z igrišča, sodeč po nekaterih posnetkih in fotografijah, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih, je bil takrat že pri zavesti. Nekaj minut pozneje so tudi pri Uefi in danski nogometni zvezi potrdili, da so ga stabilizirali in odpeljali v bolnišnico na dodatne preiskave.

Dogodek je zelo pretresel nogometni svet, med drugim je angleška nogometna reprezentanca odpovedala novinarsko konferenco pred nedeljsko tekmo s Hrvaško. Številni nogometaši, drugi športniki, navijači in drugi so Dancu zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija