FAJON GOLOBU "TOPLO SVETOVALA", NAJ SPOŠTUJE STALIŠČE SD: "Sicer smo lahko v resni zagati"

Slovenija

V SD od premierja Roberta Goloba pričakujejo, da bo sledil odločitvi stranke, ki ne zaupa več pravosodni ministrici Dominiki Švarc Pipan, je predsednica SD in zunanja ministrica Tanja Fajon dejala za večerni oddaji na TVS in POP TV. "Sicer smo lahko v resni zagati in se bomo morali v koaliciji pogovoriti, kako naprej," je opozorila.

Fajon je Golobu, kot je dejala, "toplo svetovala", naj spoštuje stališče SD. Tako ne razume, zakaj še ni sprejel odločitve o razrešitvi ministrice, kar kaže lahko na njegovo nezaupanje v SD. Na novinarsko vprašanje, ali bi to lahko pomenilo odhod SD iz koalicije, ni odgovorila. Izrazila je sicer prepričanje, da se bosta z Golobom v četrtek, ko skupaj potujeta v Bruselj, uspela o vsem sporazumeti. Časovnih rokov mu sicer ne postavlja.

Fajon tudi ni potrdila navedb nekaterih medijev, da je predsedstvo SD sprejelo odločitev o izključitvi Švarc Pipan iz SD. Je pa večkrat dejala, da ministrica nima več zaupanja stranke in da mora sprejeti objektivno odgovornost za sporni večmilijonski nakup stavbe v Ljubljani.

Na vprašanje, ali njeno zaupanje uživa generalni sekretar SD Klemen Žibert, ki ga je Švarc Pipan obtožila vpletanja v sporni posel, je Fajon odgovorila, da nihče nima njene "bianco zaupnice", vendar ni na njej, da išče krivdo. "Za to so organi in če bodo ti za kogarkoli od nas ugotovili, da je vpleten, bo prvi, ki bo odšel," je zatrdila.

Premier Golob je včeraj dejal, da se je po prejetju uradnega predloga SD za razrešitev ministrice srečal z vsemi akterji. Ker so obtožbe zares hude, se je dolžan z njimi podrobneje seznaniti, zato bo srečanja nadaljeval, dokler bo treba, je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prč |  01 .02. 2024 ob  12: 42
Se tutto va bene, siamo nella merda.
vseved |  01 .02. 2024 ob  08: 48
19
Upam, da ministrica javno objavi imena kriminalne združbe preden se poslovi od ministrstva.Fajonova je očitno pritisnjena ob zid.