EVROPA BO DOBILA SVOJ HOLLYWOOD: Nekaj snemalnih studiev naj bi bilo nared že spomladi

Svet

V Liverpoolu bodo še ta mesec začeli s postavljanjem filmskih in televizijskih studiev s ciljem, da bi britansko mesto postalo center filmske produkcije v Evropi ter t. i. severni Hollywood. Nekaj snemalnih studiev naj bilo nared že spomladi, piše britanski BBC.

Liverpool

Po besedah liverpoolskega župana Joeja Andersona bo nov center pripomogel tudi k razvoju lokalnih studiev Littlewoods studios. Kot je poudaril, bo nov kompleks, v katerega bodo vložili 17 milijonov funtov, omogočil celotno podporo filmski in televizijski industriji.

Kot je na sestanku odbora, ki načrtuje izgradnjo kompleksa, dejal arhitekt Dawn Coward, se kljub številnim snemanjem v Liverpoolu filmski ustvarjalci v njem ne počutijo doma. Kot je spomnil, so v tem pristaniškem mestu nedavno snemali Batmana in televizijsko kriminalno nadaljevanko Tin Star.

Littlewoods Studios

Liverpool je po pisanju BBC že doslej največji filmski center v Veliki Britaniji, ki gosti produkcije večjih hiš, kot je denimo Netflix.

Zamisel je pozdravil tudi z bafto nagrajeni scenarist Jimmy McGovern, zlasti ker bo Liverpool po njegovih besedah "gostil nadarjeno množico ljudi, ki skrbi, da se lahko na platnih in ekranih zgodi magija".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija