EKSPLOZIJA, V KATERI SO NA GORIŠKEM UGASNILA TRI ŽIVLJENJA, NI BILA NESREČA: Pipa s plinom je bila popolnoma odprta

Kronika

Eksplozija stanovanjske hiše v Gorici, ki se je zgodila lani poleti, ni bila naključje. Tako je ocenil izvedenec goriškega tožilstva, poroča Primorski dnevnik. Eksplozija je posledica hudega krivdnega ravnanja, če ne že naklepnega, je zapisala tožilka. Zaradi smrti obtoženca so kazenski postopek ustavili.

V eksploziji, ki je lani v noči z 19. na 20. junij uničila stanovanjsko hišo v Drevoredu 20. septembra, so umrle tri osebe50-letni Fabrizio Facchettin, ki se je v Gorico preselil leta 2012, 43-letna Sabina Trapani in 45-letni Miha Uršič iz Vrtojbe.

Poverjeni izvedenec goriškega javnega tožilstva, ki je po dogodku izvedel vsa potrebna preverjanja, je ugotovil, da dogodek ni bil naključje. Kuhinja pritličnega stanovanja je bila opremljena z dvema plinskima pipama, le ena pa je bila priklopljena na štedilnik. Poraba plina je bila po izvedenčevih ugotovitvah v dneh pred eksplozijo konstantna in običajna, medtem ko je na dan eksplozije prišlo do bliskovitega poskoka pri porabi plina. Nepovezana pipa, iz katere je plin lahko prosto uhajal v stanovanje, je bila popolnoma odprta, še piše časnik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija