DVOMI V UGRABITEV BELOKRANJCA: "Preveč je lukenj, sredstvo za nabiranje politični točk pred evropskimi volitvami, ne pije vode"?

Slovenija

Včeraj je vsa Slovenija spremljala zgodbo 79-letnega Belokranjca, ki so ga v sredo okoli poldneva v vinogradu ugrabili trije oziroma štirje mladi ilegalni prebežniki. Zvezanega so v prtljažniku avta odpeljali vse do Divače, kjer so ga pustili in sami nadaljevali pot peš proti Italiji, Miroslavec Moravec pa je poiskal pomoč v bližnji hiši. A na spletu, predvsem na družbenih omrežjih so se pojavili številni dvomi v zgodbo o ugrabitvi. Nekateri menijo, da ima zgodba 'preveč lukenj', drugi, da gre za 'politično nabiranje točk pred evropskimi volitvami', da je zgodba prirejena in 'ne pije vode'.

Miroslav Moravec

Prva, ki je zgodbo povedala lokalnim medijem je bila hčerka žrtve Nataša Moravec Jakofčič. Nato je včeraj opoldne dogodek pojasnila javnosti na tiskovni konferenci še policija. O tem smo včeraj obširno poročali tudi na našem portalu. V civilni iniciativi Bele krajine pozivajo, naj se angažira policija in vojska, prav tako pozivajo na protest, ki ga organizirajo jutri popoldne.

Včeraj se je veliko govorilo o varnosti v naši državi, ki se uvršča med najbolj varne države na svetu. A kot je povedal Jože Senica, namestnik generalne direktorice policije, tako izrednih dogodkov kot je bila včerajšnja ugrabitev, ni mogoče stoodstotno preprečiti.

Jože Senica

Kot je sinoči v Odmevih na TV Slovenija povedal Senica na vprašanje o 'luknjah v zgodbi', kot je na primer večkratno prehajanje meje med vožnjo ob Kolpi z avtom, policisti še vedno preverjajo vse podatke in ozadje dogajanja. Po drugi strani pa, tako Senica, ni šlo za sumljivo vozilo in ga policija zato ni sledila. Po do sedaj zbranih podatkih pa policisti niso prišli do tega, da bi bilo v zgodbi karkoli sumljivega, bodo pa preverili vse okoliščine in informacije, ki se zdaj navajajo tudi v javnosti.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  13 .05. 2019 ob  07: 15
@zarja, pa so mu še bojda tako močno stisnili, da je kar kričal od bolečine. Par ur tako stisnjeno, še reskiraš roke, ne samo grde brazgotine in sledi.
Erazem |  12 .05. 2019 ob  09: 31
Avtorji dvomov so super novinarji in uredniki POP TV, ki jim je bolj mar za "begunce" kot za lastni narod (no, ja, glede na zasedbo, je vprašanje, kateri je njihov narod), pa tudi prav tako super novinarka Evgenija Carl (ponos Primorske) na svojem FB profilu. Poleg tega novinarski geniji RTV Slovenija in Radia Slovenija razlagajo govorico telesa ugrabljenega. Policija pa kljub vsemu doslej ni ugotovila nič sumljivega pri žrtvi. Še več, pritrdil jim je tudi preiskovalni sodnik, ki je za osumljence odredil pripor.
Upam, da jih bo Belokranjec tožil zaradi blatenja. Dokazov ima dovolj.
Zarja |  11 .05. 2019 ob  07: 49
Čudna stvar. Stric ni imel nobenih vidnih znakov vrvi na rokah in tudi nasekiran ni deloval .
vseved |  10 .05. 2019 ob  12: 57
14
Avtorja zgodbe sta Grims in Mahnič.