DRAMATIČEN RAZPLET SPORA Z BRATOM: Zazidali so ga v hišo skupaj s psom (VIDEO)

Svet

V Biogradu na moru nedaleč od Zadra je spor med bratoma v četrtek dosegel dramatične razsežnosti, ko so enega od njiju zazidali v njegovo polovico hiše. Sodišče v Zadru je namreč odločilo, da lahko eden od bratov zazida vhodna vrata v zgornji del družinske hiše. Drugi brat svojega dela hiše ni želel zapustiti, zato je s psom ostal v njem.

Željko Perković in njegov brat sta si leta 2011 razdelila družinsko hišo. Čez čas mu brat ni več dovolil prehoda skozi njegovo stanovanje v spodnjem delu hiše, zato je naknadno zgradil stopnice in vrata, da je lahko z družino dostopal do stanovanja v zgornjem nadstropju, danes na svoji spletni strani piše Večernji list.

A to je bilo za brata v spodnjem delu hiše sporno in je proti njemu vložil tožbo. Kot je pojasnila soproga Željka Perkovića, je sodišče leta 2013 sicer odločilo, da vrata v zgornji del hiše lahko ostanejo, a sodni proces se je nadaljeval. Dejala je še, da je sodišče sklenilo postopek, medtem ko je družina živela v Nemčiji, ni pa preverjala pošte na hrvaškem naslovu, na katerega so dobivali vabila na obravnave.

Hrvaški portal Večernji list je objavil videoposnetek s kraja dogodka:

Ker se niso odzivali, je sodišče odločilo, da vrata lahko zazidajo, kar se je zgodilo v četrtek. Na videoposnetku, ki ga je objavil Večernji list, je videti zidarja, kako v spremstvu policije gradi zid, potem ko so odstranili sporna vrata. Dogodek je potrdila tudi zadrska policija.

Željko Perković pred tem ni želel zapustiti svojega stanovanja, zato je s psom ostal zazidan v hiši, ker ni drugega izhoda iz stanovanja. Njegova soproga in sin sta napovedala, da bosta noč preživela v avtomobilu.

Družina priznava, da jim nihče ne oporeka lastništva zgornjega dela hiše, a poudarjajo, da ne morejo vstopiti vanj. Željko Perković ne more zapustiti stanovanja niti čez balkon, ker je na devetih metrih višine, on pa nima lestve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija