DRAMATIČEN PREGON KOMBIJA Z MIGRANTI: Na avtocesti s polno hitrostjo trčil v policijsko blokado

Kronika

Iz Hrvaške poročajo o dramatičnem pregonu kombija z migranti, ki je po daljšem begu pred policijskimi patruljami na avtocesti iz smeri Splita trčil v policijsko blokado na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu. Hrvaški policisti so prijeli 31-letnega voznika s srbskim državljanstvom, v kombiju pa so našli 33 migrantov.

Hrvaški policisti so sumljiv kombi z zagrebško registracijo opazili na avtocestnem počivališču Janjče. Vozilo so nekaj časa spremljali, nato pa so ga poskušali ustaviti z običajnimi policijskimi zvočnimi in svetlobnimi signali, a je voznik pospešil. Med pregonom je večkrat poskušal izriniti policijska vozila s cestišča, so sporočili na spletni strani zagrebške policije.

Zaradi varnosti ostalih udeležencev v prometu so se odločili, da bodo pot kombiju preprečili z dvema policijskima voziloma, ki so ju postavili pri cestninski postaji Lučko. A voznik se na cestninski postaji ni ustavil, temveč je podrl zapornico in s polno hitrostjo trčil v policijsko blokado.

Po trčenju so prijeli hudo poškodovanega 31-letnega državljana Srbije, ki je v tovornem prostoru kombija prevažal 33 migrantov. Voznika so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu. Sledila bo kazenska ovadba zaradi tihotapljenja ljudi. V trčenju ni bil poškodovan nihče od 33 potnikov v kombiju. Vse so pridržali na policiji, kjer bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto. Hrvaška policija je lani prijela 620 tihotapcev ljudi, do 1. junija letos pa 344, so še sporočili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija