DOSEZITE VIŠJI NIVO ZAVESTI: Simptomi in znaki, ki kažejo na prebujanje šeste čakre

Trendi

Tretje oko ali šesta čakra je eden od sedmih energetskih centrov v telesu, ki se nahaja na čelu. V sanskrtu se ji reče Ajna, kar pomeni 'zaznavanje' ali 'ukaz'. Ta čakra je povezana s sposobnostjo intuitivnega razmišljanja, razumevanja globljih resnic in zaznavanja duhovne dimenzije. Mnogi ljudje vidijo aktiviranje tretjega očesa kot ključno za razvoj svoje duhovne poti in doseganje višjih stanj zavesti. V nadaljevanju sledijo znaki, da se vaše tretje oko odpira.

Po hinduistični tradiciji je šesta primarna čakra tudi energijski center, ki, kadar se aktivira, pomeni veliko znanje in modrost brez pomoči ali vpletenosti materialnega sveta. Tretje oko se odpira z duhovnim razvojem, je tisto, ki vidi nevidno in vidi v notranjost duha.

Ker je šesta čakra zelo občutljiva na zunanje vplive, se lahko zelo hitro zapre in tisti, ki so doživeli zaprto Ajno, kot jo tudi imenujejo, so se pogosto počutili izgubljeno, njihovo energetsko ravnovesje je porušeno, nimajo občutka za smer in skozi življenje tavajo brez cilja. Pogosto so odvisni od drugih, se borijo z zdravstvenimi težavami (glavobol, migrene, vnetje sinusov, nespečnost ...) in so neuspešni.

Po starodavnih naukih je imel vsak človek nekoč tretje oko v življenju, vendar se je atrofiral in sčasoma izginil, ko smo se oddaljili od svojega božanskega izvora, piše Mind Foster. Pravijo, da lahko moč tretjega očesa ponovno obudimo, a le s pravilnim izvajanjem določenih pravil in vaj. Njegovo odprtje lahko dosežemo z meditacijo in čuječnostjo.

Čakre so energetska središča, ki skozi telo potiskajo vitalno življenjsko energijo in tako vplivajo na naše fizično in psihično počutje. Če so te čiste, smo polni energije, če se umažejo, je pretok energije oviran ali se ustavi. Takrat se počutimo leno in neuravnoteženo, vse dokler čaker ne očistimo.

Samodejno odpiranje tretjega očesa je povezano s simptomi, ki se jim je treba izogibati. To je na primer pomanjkanje spanja. Odpre se namreč lahko tudi na zdrav način in brez kakršnih koli negativnih simptomov, z zavestno in premišljeno prakso določenih tehnik.

Tisti, ki vadijo Qi-Gong, starodavno kitajsko zdravilno vadbo ali najbolj znanstveno Raja jogo, ki je poznana pod imenom kraljevska znanost ter pomaga posamezniku uravnovesiti dva aspekta človeškega telesa, in sicer um in telo, ter ga povezati z občutkom božanskosti, so morda že doživeli odprtje tretjega očesa. Do tega pride, ko smo duhovno prebujeni in nam notranji voditelj pomaga osvojiti življenjske izzive in postane bolj prisoten v našem življenju.

Pritisk med obrvmi

Med obrvmi lahko začutimo top pritisk, toploto ali rahel pulz. Kot da bi se vas nekdo dotikal. Občutek se lahko pojavi iznenada ali med meditacijo in pomeni, da se ponovno povezujemo s svojo duhovnostjo.

Sprememba okusa in vonja

Opazili boste tudi, da sedaj vohate tudi stvari, ki jih doslej niste, drugače pa boste okušali tudi hrano. Spremeni se lahko tudi dotik, lahko pa bi odkrili tudi nove zvoke. Morda se vam bo zdela celotna izkušnja v trenutkih moteča. Če se prehranjujete nezdravo, hitro začutite upad energije in obratno. Kadar jeste zdravo prehrano, čutite njeno vibracijo in kako vas napolni z energijo.

Spremembe vida

Spoznali boste, da ste bolj občutljivi na svetlobo, drugače boste doživljali tudi barve, ki bodo lahko svetlejše. Ko se tretje oko odpre, je namreč del šestega čuta in vsega kar vpliva na naša čutila.

Sanje bodo bolj jasne

Eden od znakov odpiranja tretjega očesa so tudi sanje, ki postanejo jasnejše, intenzivnejše in včasih nekoliko bizarne. Postale bodo namreč bolj občutljive na sprejemanje signalov, ki prihajajo iz neke višje zavesti. Med sanjanjem bodo sporočila prihajala po naravni poti in postala kaotična ter nasprotujoča izkušnja, ki bo imela velik vpliv na vaše sanje.

Vse je povezano

Vse je namreč medsebojno povezano in čeprav en del sistema ne deluje, se lahko ta disfunkcija širi tudi na preostali del organizma. Zelo pomembno je, da spremljate vse telesne spremembe in jih lahko po potrebi opišete zdravniku, da bi znal postaviti diagnozo.

Glavoboli

Pri tistih osebah, pri katerih pride do spontanega odprtja tretjega očesa, se lahko pojavijo glavoboli in migrene. Soočajo se z občutkom težkega telesa, čeprav nimajo več kilogramov. Temu se dodajo spremembe pretoka energije v čakrah. 

Boljša intuicija

Odprta tretja čakra pomeni izboljšano intuicijo, ki postane glavno vodilo v življenju in zaradi katere vedno težje ločimo med tem, kaj je resnično in kaj je iluzija. Postanemo bolj osredotočeni in hitreje vidimo, kaj je za nas najboljše in katera pot je prava.

Težave v odnosih

Ko se odpre tretje oko lahko pride do konfliktov v odnosih, pa naj bo to partnerskih, prijateljskih ali družinskih. Do tega pride zaradi neverjetne sposobnosti prepoznavanja resnice v dejanjih in besedah drugih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .04. 2023 ob  07: 01
glavoboli, konflikti v medsebojnih odnosih, posvet pri zdravniku.....vse to naj bi bila višja zavest, spet neke verske kagate
Piero Panin |  02 .04. 2023 ob  16: 27
Znaki kazejo kot da mas vnete sinuse