DONČIĆA BO KMALU "KOMANDIRALA" TA 34-LETNICA: Dallas najel pomočnico trenerja

Svet

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je pred novo sezono severnoameriške lige NBA kot pomočnico glavnega trenerja Jasona Kidda najel še vedno aktivno igralko Kristi Toliver, poroča ESPN. Štiriintridesetletnica bo tako okrepila strokovni štab moštva, za katerega igra slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Trenutno je Toliverjeva v najmočnejši ženski košarkarski ligi WNBA članica ekipe Los Angeles Sparks, s katero ima še enoletno pogodbo. V WNBA si je dvakrat nadela šampionski prstan, ima pa tudi izkušnje v vlogi pomočnice trenerja v NBA.

Toliverjeva je z Los Angeles Sparks naslov osvojila leta 2016, z Washington Mystics pa je v WNBA slavila tri leta kasneje. Vmes je bila dvakrat tudi prvakinja v evroligi z ekipo iz Jekaterinburga v Rusiji.

V ligi NBA je kot pomočnica delovala pri ekipi Washington Wizards v sezonah 2018/19 in 2019/20. Vloga pomočnice pri Dallasu pa ne bo vplivala na njeno aktivno športno karieri, še dodaja ESPN.

Na naboru za žensko ligo WNBA je bila zdaj 34-letna Toliverjeva izbrana leta 2009, v 11 sezonah pa je odigrala 354 tekem in v povprečju dosegala 12,2 točke na tekmo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija