ĐOKOVIĆ POZITIVEN NA KORONAVIRUS: Še včeraj je zatrjeval, da ni razloga za skrb

Svet

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je po igranju na jadranski turneji Adria tour sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, poroča srbski Sportklub. Novica ni presenečenje, saj so pred tem za covidom-19 zboleli še trije igralci na turneji, Bolgar Grigor Dimitrov, Hrvat Borna Čorić in Srb Viktor Troicki, zboleli so še drugi.

Đoković je bil z družino organizator jadranske turneje, ki je sprva potekala v Beogradu, minuli vikend na drugi postaji v Zadru pa so morali finale zaradi pozitivnega testa Dimitrova odpovedati. Športni svet je glasno kritiziral brezbrižnost organizatorjev, ki niso upoštevali zdravstvenih priporočil, organizatorji pa so vpletene napotili na testiranje za virus sars-cov-2.

Dimitrovu so kmalu sledili še drugi pozitivni testi, med njimi sta bila pozitivna še dva teniška igralca, Čorić in Troicki, medtem ko je Đoković zavrnil testiranje v Zadru, ker "ne on ne člani njegovega strokvnega tabora ne kažejo simptomov".

Po vrnitvi v Beograd je tudi prvi igralec sveta z družino opravil teste, ki so danes razkrili pravzaprav pričakovano vest - da je pozitiven. Poleg Đokovića je pozitivna tudi njegova soproga Jelena, medtem ko sta njuna dva otroka negativna, piše srbski Tanjug. "Takoj po prihodu v Beograd smo šli na testiranje. Moj in Jelenin rezultat je pozitiven. Otroka sta negativna," je javnosti sporočil Đoković.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .06. 2020 ob  00: 06
Seronja.
Mimi |  23 .06. 2020 ob  16: 26
Pa seveda želim čimprejšnje okrevanje družini.
Mimi |  23 .06. 2020 ob  16: 24
A je mislil, da je on imun al kako? Dobro da je fenomen, ma ne rabi zdej pretiravat. Spustite se na realna tla g. Đoković. Tudi vi ste človek kot vsi ostali.