DOKAPITALIZACIJA OKOLJA PIRAN ŠE VROČA TEMA: Protest nadzornikov, tudi odstopljenih, na izjave svetnikov in uradnikov piranske občine!

Piran

Pred dnevi je piranski občinski svet na seji dal zeleno luč za dokapitalizacijo Okolja Piran v višini 1,3 milijona evrov. Pred tem je nadzorni odbor piranske občine vložil na računsko sodišče zahtevo za revizijo, županu Đeniu Zadkoviću pa predlagal, da počaka do odločitve računskega sodišča in šele potem uvrsti odločanje o dokapitalizaciji na dnevni red seje. Zadković jih ni poslušal, zato so štirje nadzorniki odstopili, vključno s predsednico Divno Čelhar. Danes so se člani nadzornega odbora piranske občine ponovno odzvali – tudi tisti, ki so odstopili – na izjave nekaterih svetnikov in uradnikov piranske občine. Kot navajajo, so te "neresnične, zavajajoče in netočne".

Gre za izjave, ki naj bi bile izrečene na že omenjeni seji občinskega sveta v Piranu, na kateri se je odločalo o dokapitalizaciji Okolja Piran. Kdo natančno jih je izrekel, v nadzornem odboru niso navedli. Poudarjajo pa, da so v zadnjih treh letih vse sklepe sprejeli soglasno:  

"Svetniku, ki je podvomil v motive odstopa in jih označil za politične, ker so trije člani podali popolnoma enake razloge za odstop, odgovarjamo, da je do tega prišlo, ker gre za skupno odstopno izjavo, ki so jo trije člani poslali vsak v svojem imenu. Seveda bi se lahko pod eno izjavo podpisali tudi vsi trije člani. Četrti član pa je po razmisleku odstopil istega dne, nekaj ur kasneje, in zato poslal odstopno izjavo s svojo vsebino."

Na trditve nekaterih svetnikov, da se je nadzorni odbor opredelil glede dokapitalizacije in da so se izvajali pritiski na svetnike, "strogo protestirajo". Kot poudarjajo, niso zavzeli glede dokapitalizacije nobenega stališča, menili so le, da bi "morali pred sprejemom odločitve nujno pridobiti odgovore na določena vprašanja". Na podlagi odgovorov, ki jih kljub večkratnim pozivom piranski občini, do danes niso prejeli, "bi se lahko občinski svet odločil o smotrnosti dokapitalizacije".

Nadalje demantirajo navedbe "uradnice na Občini Piran", da so "imeli na razpolago vse zahtevano gradivo", kot tudi navedbe svetnikov, da so prekoračili svoja pooblastila:

"V 48. členu poslovnika nadzornega odbora (NO) Občine Piran je zapisano, da NO v posameznih zadevah lahko izda mnenje ali opozorilo, in sicer na lastno pobudo ali na predlog občinskega sveta, župana ali posameznega uporabnika javnih sredstev. Hkrati ponovno poudarjamo, da se nikoli nismo opredeljevali glede tega ali smo za ali proti dokapitalizaciji. Zahtevali smo le dokumentacijo, pojasnila in odgovore, na podlagi katerih bi se lahko o tej odločitvi lažje opredelili občinski svetniki."

"Prav tako ostro protestiramo na populistične navedbe nekaterih svetnikov, ki želijo prikazati, da je bil NO proti dokapitalizaciji (kljub vzdržanem mnenju), kar naj bi podjetje pripeljalo v stečaj in bi 'naši ljudje' izgubili službo. Z vidika NO je najbolj pomembno, da se podjetje sanira trajno, gospodarno in z zakonito porabo proračunskih sredstev. Le tako bi omogočili trajno ohranitev vseh delovnih mest, zato ne pristajamo na takšno manipulativno, politično obračunavanje, ki dokazuje, da posamezniki javno dobro zlorabljajo za svoje bodisi osebne ali politične interese," zaključujejo v sporočilu za javnost podpisani Andrej Korenika, Daniel Lovšin, Divna Čelhar, Mojca Stegovec, Robert Krajnc in Valter Antolovič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
robert krajnc |  14 .07. 2021 ob  14: 13
-8
Spostovani Obala1 ocitno si zelo pismen oz.razgledana osebnost,saj se spoznas prav na vse. Tudi na to,da ne znas niti mojega priimka pravilno prepisati. Prebrati ne znas niti to kar pise v izjavi za javnost kaj je ena kljucnih nalog NO. Kar se tice pa vsega ostalega vidim,da imas jajca od mravljice,saj se se vedno skrivas pod psevdonimom????. Bos pa lahko kmalu lahko olajsal svoj transakcijski racun v dobrodelne namene????. Ves,ce se skrivas za psevdonimom se ne pomeni,da si nedotakljiv????????????.Lep dan ti zelim in z veseliem bom se naprej bral tvoje komentarje,katerim cena raste,kot bitcoinom-ce ves kaj je to glede na to,da ne znas prebrat niti izjave za javnost,se manj zapisat moj priimek????????Robert
Obala1 |  13 .07. 2021 ob  20: 22
Par stvari je čudnih. Prva je, da je prav neverjetjo kaksen nesposoben laser imamo ki vodi ne samo obcino vendar tudi ta Tzv obcinska podjetja ( dobro ne samo nesposoben vendar tudi pokvarjen ). Drugo, kako se lahko razmetavajo z obcinskim denarjem brez vecjih pokislekov ( će je podjetje v krizi se zaposli kriznega managerja a ne tam nekoga misa ). No jaz se vedno cakam razlago našega financnega guruja Roreta Kranjca, da mi razlozi kaksna je funkcija NO ( upam ne samo kasiranje sejnin )
Tlramola |  13 .07. 2021 ob  20: 02
-3
hahahaha QUERY AR738d3II2 s8383920

Ma kaj uzurpatorji skrivajo dokumentacijo? Neverjetno kaj dogaja. Sposobni da onemogočijo nesposobne.
Pjero Shriba |  13 .07. 2021 ob  19: 26
GiGi je enak kaos priredil v Luki Koper.
Pero, ke mižerja ta škuadra na vodstvu občine.
Cazzimperio  |  13 .07. 2021 ob  18: 40
12
Zdaj pa imate kaos z tem direktorjem.
Bivši Radojkovic vsaj izgube ni imel in je temu Kekcu pustil vsaj pol milijona viška.