DOBRO OKO POLICISTOV: Ponoči v Izoli opazili, kako se jim skriva

Kronika

V nedeljo ponoči so policisti v Izoli opazili voznika skuterja, ki se jim je skril. Pri pregledu okolice je patrulja našla zapuščen skuter znamke Kymco 125, italijanske registracije. Vozilo je beleženo kot ukradeno v Italiji. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v preteklem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 350 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, eno prometni nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma v hišo, deset tatvin, sedem poškodovanj tuje stvari ter dve kaznivi dejanji ponarejanja denarja in po eno kaznivo dejanje grožnje in lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 18 primerih. Na območju PU Koper so policisti v preteklem vikendu obravnavali devet nezakonitih prehodov državne meje.

Prometne nesreče

V petek ob 11.00 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Valeti z udeležbo štirih osebnih avtomobilov. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni Izolan, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred krožiščem stoječi osebni avtomobil, katerega je nato odbilo še v druga dva osebna avtomobila. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju pa so policisti izrekli globo v znesku 300 evrov in tri kazenske točke.

V soboto ob 20.28 je bil dežurni operativno-komunikacijski center (OKC) PU Koper obveščen o hujši prometni nesreči na območju Hrvatinov. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Tu je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno nasproti pripeljal 51-letni voznik. Slednji je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe, povzročitelj pa je bil lahko telesno poškodovan. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Policisti so v soboto v okolici Kopra obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila samoudeležena 17-letna voznica skuterja. Slednja se je pri vožnji po klancu navzdol ustrašila vozila, ki je pred njo zavijalo, zato je naglo zavrla in pri tem izgubila oblast nad vozilom ter padla po vozišču. Pri tem je zadobila lahke telesne poškodbe. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.22 je bil dežurni OKC PU Koper obveščen o še eni hujši prometni nesreči na območju Škofij. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 15-letni voznik mopeda, ki je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča, kjer sta se nato s 16-letnim sopotnikom prevrnila in poškodovala. Sopotnik je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe, povzročitelj pa ni utrpel poškodb. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Le nekoliko kasneje so bili obveščeni še o eni prometni nesreči, tokrat v okolici Ilirske Bistrice. Z ogledom kraja so policisti ugotovili, da je bil v prometni nesreči samoudeležen osebni avtomobil, ki ga je vozil 33-letnik iz okolice Pivke. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je zapeljal izven vozišča in trčil v nabrežino. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,89 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ponarejeni bankovci

V eni od trgovin je v petek v Kopru neznanec vnovčil ponarejen bankovec apoenske vrednosti 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Kraje in vlomi

V soboto so na Škofijah neznanci preko noči odtujili parkiran moped Tomos Colibri 04, rdeče barve, z nameščeno registrsko tablico KPZE-59. Sledi kazenska ovadba.

V neposredni bližini ene od trgovin v okolici Sežane je v soboto 42-letni moški sedel na eno od klopic in ob sebi odložil usnjeno torbico. V času njegove nepozornosti mu je neznanec odtujil torbico, v kateri je imel oškodovanec med ostalimi predmeti tudi 3.300 evrov gotovine. Sledi kazenska ovadba.

V noči s sobote na nedeljo je nekdo z osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na enem od parkirišč v Kopru, odtujil registrsko tablico KPEF-170.

V nedeljo iz rezervoarja tovornega vozila, ki je bilo parkirano na počivališču pri Postojni, so neznanci preko noči odtujili 500 litrov goriva. Sledi kazenska ovadba.

V Kubedu je v nedeljo ponoči nekdo ukradel moped znamke Piaggio NRG, vreden 400 evrov, reg. št. KP RE43, v katerem so bili ključi in dokumenti.

Grožnje, nasilje

V petek je v enem od stanovanj v Kopru 47-letni moški ob prihodu domov pričel groziti in žaliti mamo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V petek je v okolici Kopra nekdo s kamnom poškodoval okno na stanovanjski hiši. Sledi kazenska ovadba.

V Luciji je v petek nekdo z ostrim predmetom poškodoval parkiran osebni avtomobil in s tem lastnika oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V petek sta se v Izoli zaradi izsiljevanja prednosti sprla dva voznika osebnih avtomobilov, in sicer 24-letni Izolan in 19-letni Koprčan. Med prepirom je Koprčan v zatilje udaril Izolana in ga odrinil tako, da je ta padel in se lažje poškodoval. Zoper Koprčana sledi kazenska ovadba.

V soboto se je na Policijski postaji (PP) Koper zglasila oškodovanka in prijavila, da ji preko telefona grozi znanec, 35-letni moški iz okolice Kopra. Sledi kazenska ovadba.

V soboto popoldan so policiste iz enega od bencinskih servisov v Kopru obvestili, da imajo težave z moškim, ki jih pijan nadleguje ter kraja ne želi zapustiti. Policisti so izsledili 35-letnega moškega ter mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo se je na enem od parkirišč v Kopru neznanec z ostrim predmetom znesel nad tam parkiranim osebnim avtomobilom, s čemer je lastnika oškodoval za 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V nedeljo so v okolici Postojne policisti obravnavali ugriz psa. V času, ko se je 25-letnica s svojim psom sprehajala, je do njiju pritekel neznan pes pasme pitbul in jo ugriznil v nogo. Utrpela je lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve lastnika napadalnega psa, nakar bodo izvedli ustrezen ukrep.

Brez vozniškega dovoljenja

V petek so v Luciji policisti ustavili 15-letnega voznika skuterja. Ker ni posedoval vozniškega dovoljenja, so mu skuter zasegli. Sledi obdilžilni predlog.

Policisti so v nedeljo v okolici Pirana ustavili voznika osebnega avtomobila, 80-letnega domačina, ki pa za vožnjo ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Sprehajanje po cestišču

V soboto ob 1.31 je dežurni OKC PU Koper prejel več klicev, da neznani moški hodi po sredini hitre ceste v Kopru. Policisti so na hitri cesti izsledili 42-letnega Pirančana, ki pa ukazov policistov, naj se s hitre ceste umakne, ni želel upoštevati. Policiste je tudi žalil in se do njih nedostojno vedel. Za vse kršitve so mu izdali plačilni nalog.  

Ilegalni prehodi mej

V soboto so policisti na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku privedli 21-letno državljanko Ukrajine, ki so jo prijeli na avtocesti pri izvozu za Postojno 25. januarja, ko je v osebnem avtomobilu ukrajinskih registrskih oznak prevažala šest nezakonitih migrantov, sicer državljanov Turčije. Zoper voznico je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija