DIM JE BIL BOLJ GROZEČ KOT OGENJ: Po Slavniku gorelo še pri Truškah (FOTO)

Kronika

Včeraj smo poročali o dimu nad Slavnikom, ki je bil viden tudi iz Kopra. Po prvih podatkih Uprave za zaščito in reševanje je na pobočju Slavnika zagorelo ob 12.33, skupaj s prostovoljnimi društvi pa so posredovali gasilci Gasilske brigade Koper, ki so nam danes razkrili tudi nekaj več podrobnosti o dogodku.

Na jugozahodnem delu pobočja Slavnika je na težko dostopnem terenu zagorelo okoli 12.30. Gorelo je nad gozdno mejo. "Ker je veter pihal po pobočju navzdol in ker je bila trava v spodnjem delu precej mokra, se je ogenj širil počasi. V bistvu je bilo malo ognja in veliko dima," nam je povedal vodja izmene na GB Koper Boštjan Majcen.

Kljub temu je pogorelo okrog 5 hektarjev trave in nekaj grmičevja, saj je ogenj dosegel tudi gozd. Vas pa ni bila ogrožena, moteč je bil morda le dim, ki ga je zaneslo v dolino, je pojasnil Majcen.

Požar je bil lokaliziran ob 15.15, dokončno pogašen pa ob 19. uri. Do polnoči oziroma enih zjutraj so nekatera prostovoljna društva izvajala še požarno stražo. V intervenciji je vse skupaj sodelovalo 40 gasilcev, poleg koprskih poklicnih gasilcev še gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Dekani, Pobegi, Rakitovec, Movraž, Babiči in Gradin.

Danes ob 12.44h smo prejeli poziv, da gori trava pod vrhom Slavnika????????. Skupaj z Gasilska brigada Koper , PGD Movraž ,...

Objavil/a PGD Babiči dne Ponedeljek, 18. april 2022

Tik pred polnočjo zagorelo še med Truškami in Marezigami

Po intervenciji na Slavniku, malo pred polnočjo, pa so gasilci odhiteli na še eno intervencijo, in sicer v gozd med Truškami in Marezigami. Na površini okoli 2500 kvadratnih metrov je zagorela podrast. V intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev GB Koper in PGD Babiči s štirimi vozili, je še povedal Majcen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija