DETEKTIVSKA ZGODBA, KI VAS NE BO PUSTILA HLADNE: Študentje vabijo na predstavo '8 žensk'

Koper

Študentski teater Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem – PEF teater vabi na predstavo, prirejeno po istoimenskem francoskem filmu '8 žensk'. Vse se začne v premožni družini, kjer se prepletajo prijateljstvo, sovraštvo, ljubezen, ljubosumje in spletke. Po pretresljivem dogodku zadevo vzame v roke detektiv, ki sproži preiskavo in poskuša primer rešiti. 

PEF teater deluje že četrto sezono. Letos so se s predstavo posvetili ženskam spletkam. Vsem je jasno, da so se zgodile grozne stvari, a nihče zares ne ve, kdo je pravzaprav kriv. Morda je bilo grešnic več, ali pa ni grešila nobena. Predstava je prirejena po francoskem filmu z istoimenskim naslovom.

Teater z 10-člansko zasedbo od oktobra lani vodi študentka razrednega pouka, Novogoričanka Eva Gabrijelčič, ki ne skriva zadovoljstva, da je premiera končno pred vrati:

"Sprva je bilo igralcev še več, a običajnih in intenzivnih vaj ni za jemati prelahko. Covid je prinesel svoje in zares smo se lahko lotili dela šele v začetku marca. Gledaliških vaj preko spleta ni bilo mogoče izpeljati, čeprav smo se trudili, zato sem še toliko bolj vesela, da nam je v kratkem času vendarle uspelo," dodaja bodoča učiteljica. Intenzivne vaje so imeli v Gornjem Gradu štiri vikende, sicer pa so se srečevali na tedenskih vajah v novi telovadnici Pedagoške fakultete.

Kaj bodo gledalci zamudili, če si ne pridejo ogledat predstave?

Eva Gabrijelčič pravi, da bodo poleg smeha in dobre volje prikrajšani tudi za detektivsko zgodbo, ki nikogar ne bo pustila hladnega.

Predstavo si lahko ogledate v četrtek ob 20. uri v Centru mladih Koper, v petek ob 20. uri v gasilskem domu na Medvedjem brdu, v soboto ob 20. uri pa v Črnem Vrhu nad Idrijo.

Vstop je prost, zaželeni pa so prostovoljni prispevki.

NASTOPAJO: 

Suzan - Eva Gabrijelčič

Gebi - Tjaša Jereb

Babi - Luka Skubin

Agata - Zala Bitenc

Augustina - Anina Jarh Novak

Tiffany - Matic Ahčin

Meri - Pija Sever

Veronika - Maja Pestotnik

Detektiv - Urban Švigelj

Lučkar, tonski mojster - Andraž Mavrič Gaberšček

Mentorica: prof. Jelena Sitar Cvetko  

Delovanje PEF teatra omogočata Mestna občina Koper preko razpisa za mlade in Študentski svet UP PEF.