DEPPOVE UMETNINE ŠLE ZA MED: V le nekaj urah s prodajo zaslužil približno tri milijone funtov (FOTO)

Svet

Hollywoodski igralec Johnny Depp je v le nekaj urah s prodajo svojih umetniških del zaslužil približno tri milijone funtov. V nekaj urah po objavi prodaje na Instagramu je v 37 galerijah Castle Fine Art, tudi v londonskem Covent Gardnu, prodal 780 slik iz cikla Prijatelji in junaki (Friends And Heroes).

V omenjenem ciklu je po pisanju britanskega BBC upodobil ljudi, ki so ga navdihovali. Med njimi so denimo kitarist skupine The Rolling Stones Keith Richards, hollywoodska igralka Elizabeth Taylor, igralec Al Pacino in folk legenda Bob Dylan.

"Že od nekdaj izražam svoja čustva skozi umetnost," je povedal 59-letni igralec. Dodal je: "Moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih obdržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati."

View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Kot je še povedal Depp, je skozi svoje ustvarjanje "razmišljal o tistih, ki mi največ pomenijo, kot so moja družina, prijatelji in ljudje, ki jih občudujem".

Vseh 780 slik je bilo v četrtek prodanih v le nekaj urah. Za posamezne uokvirjene slike je bilo potrebno odšteti po 3950 funtov, portfelj štirih slik pa je stal 14.950 funtov.

View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Deppova objava na Instagramu z napisom "NOW AT #CASTLEFINEART" je sicer povzročila velik naval na spletno stran galerije, ki se je po pisanju BBC sesula. Slike si lahko ogledate TUKAJ.

V galeriji so v sporočilu za javnost igralčevo delo opisali kot "presečišče poparta in street arta" ter kot "popart z občutkom". V Castle Fine Art so se z Deppom že nekaj časa dogovarjali o razstavi in prodaji njegovih del. Pričakujejo, da se bo v prihodnje sodelovanje nadaljevalo.

Do prodaje je prišlo približno dva meseca zatem, ko se je končal razvpiti primer medsebojnih tožb Deppa in njegove nekdanje žene, prav tako igralke, Amber Heard zaradi obrekovanja. Deppu so prisodili 15 milijonov dolarjev odškodnine, razočarani Amber Heard je porota prisodila dva milijona.

V začetku meseca je Depp pod naslovom Nikoli se ne boj resnice (Never Fear Truth) prodal serijo nezamenljivih žetonov (non-fungible tokens - NFT) na podlagi njegovih del, upodobitev tesnih prijateljev in junakov. S prodajo je zbral skoraj 660.000 funtov v dobrodelne namene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija