DANAŠNJI PRIZOR V PRESTOLNICI: Prešernov trg nabito poln, borijo se proti "strahovladi" (FOTO)

Slovenija

Ob današnjem dnevu upora proti okupatorju se je na ljubljanskem Prešernovem trgu zbrala množica ljudi, ki so se odzvali pozivom, da izrazijo nasprotovanje zanje spornim ravnanjem oblasti. Zbrane bodo nagovorili predstavniki različnih družbenih področij. Zbrani so se sicer s transparenti zavzeli za svobodo in vrnitev oblasti ljudstvu.

Kot so zapisali v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob t. i. kolesarskih protestih, je današnji dan upora proti okupatorju "posvečen novi združeni fronti, ki se je oblikovala v zadnjem letu" v boju zoper "strahovlado". "Civilna družba, nevladne organizacije in aktivni posamezniki iz vseh družbenih sfer smo se med seboj povezali v boju proti novodobnemu okupatorju, za svobodo, demokracijo in vladavino prava," so navedli.

Zadnje leto Slovenije namreč po njihovih besedah ni zaznamovala samo epidemija, ampak predvsem delovanje oblasti v tej epidemiji, pri čemer med drugim izpostavljajo napade na različne skupine, od kulturnikov, medijev, nevladnih organizacij in intelektualcev ter ignoriranje demokratičnih načel. Zbrani so se s transparenti zavzeli za svobodo, povezovanje in spoštovanje ter pozvali k osvoboditvi strahu in vrnitvi oblasti ljudstvu.

Množico bodo nagovorili predstavniki različnih družbenih področij, tako so med drugim napovedani govori Žive Vidmar, hčere Josipa Vidmarja, soustanovitelja Osvobodilne fronte, profesorja na pravni fakulteti Dragana Petrovca, okoljskega aktivista Uroša Macerla, predsednice sindikata delavcev gostinstva in turizma Brede Črnčec, pesnika in pisatelja Borisa A. Novaka, predstavnikov mladih in študentov ter drugih.

Dogodek bodo s pesmijo pospremile Kombinatke, Jani Kovačič in predstavniki Partizanskega pevskega zbora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .04. 2021 ob  08: 50
Lili, se opravičujemo ( kot je naredil župnik v primeru birmancev), pa še eno vprašanje, kaj si mogoče iz sds udbe j? kdo je organizator je najbolj pogosto vprašanje policajev zadnje čase
Istriano |  28 .04. 2021 ob  08: 49
Že eno leto protesti in vlada pada, vlada pada a razen dežja in snega nič ne pade .
japajade |  28 .04. 2021 ob  08: 37
Lili@, o tvoji omejenosti in neumnosti smo se že ničkolikokrat prepričali, toda ne pretiravat! Če ne razumeš, za kaj ali koga se gre, bodi raje tiho in pojdi k prvemu župniku po odpustek .... in mogoče boš celo deležna pobožka na zgolj tebi prijetnem mestu!
Lili |  28 .04. 2021 ob  08: 01
-5
In še nekaj moram napisati! Kdo je organizator in govorec? JAŠA JERUL! Preberte si prosim kdo je ta plačani provokator!
Lili |  28 .04. 2021 ob  08: 00
-3
A tle pa je res veliko mask, ni kaj..bomo zdej unega župnika iz Velikih lašč dali na vsa družabna omrežja, tukaj pa je ok.. Bušci vi!
Piero Panin |  27 .04. 2021 ob  19: 23
Ker mladina ne hodi na volitve,ostanejo vedno eni in isti ki volijo kar se jim zdi najbolj domace